Mia Vaelma: Tampereen kaupungin digiohjelman tervehdys

Livestream-tallenne, jossa Mia Vaelma Tampereen kaupungilta pitää esityksen ”Tampereen kaupungin digiohjelman tervehdys”. Esitys on osa Digituki 2019 -verkostotapaamista, joka pidettiin Tampereen pääkirjasto Metsossa 5.9.2019.

Tampereen kaupungin digiohjelma tähtää kaupunkilaisten arjen sujuvoittamiseen. Digiohjelmassa etsitään helppokäyttöisiä sähköisiä palveluita, joita voi käyttää joustavasti sijainnista riippumatta. Tavoite on, että vuoteen 2025 mennessä kaupunki tarjoaa palvelunsa ensisijaisesti sähköisesti. Digiohjelma perustuu useisiin nopeisiin kokeiluihin. Kokeiluiden avulla testataan, mitkä palvelut toimivat niin hyvin, että ne kannattaa hankkia laajempaan käyttöön. Kaupunki tekee digikokeiluita yhteistyössä yritysten, kaupungin työntekijöiden ja kaupunkilaisten kanssa. Digiohjelma kehittää palveluita Smart Tampere -ohjelman teemoissa asiakaspalvelu ja osallisuus sekä terveys ja hyvinvointi.

Digituki 2019 -verkostotapaaminen oli jatkoa lokakuussa 2018 järjestetylle digitukijoiden ensimmäiselle tapaamiselle, johon osallistui 120 digituen järjestää eri puolelta Suomea. Digituen tarve koskettaa laajasti kaikkia eri ikä- ja väestöryhmiä. Tampereella järjestetty valtakunnallinen digituen järjestäjien verkostotapaaminen oli tarkoitettu kaikille digituen antajille ja järjestäjille. Tilaisuudessa kuultiin järjestäjien ajankohtaiset digitukikuulumiset sekä esityksiä mm. Ylen digitreeneistä ja digitaitojen vahvistamisesta kansalaisopistoissa. Lisäksi digituen toimijat pääsivät ääneen ”Onnistumiset ja haasteet” -aiheisessa Pecha Kucha -sessiossa. Tampereen tilaisuuden järjestivät Tampereen kaupunki, Väestörekisterikeskus, Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminta ja Helsingin kaupunki.

Lisätietoja:
Digituki 2019 -verkostotapaamisen kaikki esitykset
Digiohjelma Tampereen kaupungin sivuilla
Lisää digitukeen liittyviä ohjelmia Kirjastokaistalla

Stream: Panu Somerma ja Mikko Helander
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2019

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi