Max Seeck: Uskollinen lukija

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Max Seeck kertoo psykologisesta jännitysromaanistaan Uskollinen lukija (Tammi, 2019), jonka käännösoikeudet on myyty jo 30 maahan. ”Mun kustannustoimittaja on sanonut, että pitää osata kirjoittaa ja pitää olla jonkinlainen oma ääni ja hyvä tarina. Se että saa nämä kaikki yhteen, vaatii ajoituksen ja sen raon, että nyt on tilausta”, toteaa Seeck Seppo Puttosen haastattelussa. Haastattelussa Puttonen virittelee keskustelua paitsi teoksen menestymisen osatekijöistä, myös aiheista kuten pahuuden ja pelottavuuden olemus kirjoissa sekä niihin liittyvät moraaliset kysymykset. Haastattelussa sivutaan myös Uskollisen lukijan kuvausoikeuksien myyntiä Hollywoodiin sekä Seeckin viidettä romaania Pahan verkko, jota ei oltu vielä julkaistu tämän haastattelun kuvaamisen aikaan. Haastattelu on kuvattu Kallion kirjaston Dekkarikirjastossa 25.5.2020.

Hulppeasta merenrantatalosta löytyy kuollut nainen. Nainen on pukeutunut juhla-asuun ja hänen kasvonsa ovat vääntyneet irvokkaaseen hymyyn.
Rikosylikonstaapeli Jessica Niemi saa tapauksen tutkittavakseen, ja pian käy ilmi ettei juhlapukuinen nainen ole ainut uhri ja että lisää ruumiita on tiedossa. Joku nimittäin toteuttaa uskollisesti menestyskirjailijan romaanien äärimmäisen raakoja rikoksia.
Max Seeck kirjoittaa aikamme vetävintä jännitystä. Uskollinen lukija tuo rikoksen iholle ja todistaa jälleen kerran, että Seeckillä on ilmiömäinen kyky luoda huikeita cliffhangereita ja yllättää lukijansa yhä uudestaan. (Lähde, Tammi)

Lisätietoja:
Artikkeli kirjasta Kirjallisuustoimittajan sivuilla
Max Seeck Kirjasampo.fi:ssä
Kaikki Kirjailijakohtaamisia Dekkarikirjastossa -haastatteluvideot

Toimittaja: Seppo Puttonen
Kuvaajat: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editointi: Panu Somerma
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2020

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi