Matti Tolvanen: Kirjasto perusoikeuksien edistäjänä

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta pitää esityksen ”Kirjasto perusoikeuksien edistäjänä”. Esitys on osa AVI Kirjastotoimen 18.11.2022 järjestämää ”Kirjastot ja sananvapaus” -webinaaria. Esityksen jälkeen tilaisuuden juontaja, kirjastotoimen ylitarkastaja Satu Ihanamäki Lapin aluehallintovirastosta keskustelee ja purkaa chatin kautta tulleita kysymyksiä Matti Tolvasen kanssa.

Kirjastolain tavoitteena on muun muassa edistää sananvapautta. Koska sananvapaus on kompleksinen teema, AVI kirjastotoimen webinaarin tarkoitus on ensisijaisesti herättää ajatuksia ja keskustelua. Suoria vastauksia, miten kirjasto edistää sananvapautta, ei ole, vaan tavoite rakentuu monen tekijän summana. Koulutuksen toivotaan antavan eväitä pohdinnalle, miten moninainen asia sanavapaus on ja miten omassa kirjastossa sananvapauden edistämiseen pyritään.

Webinaarissa käsitellään sananvapauden oikeudellista perustaa yleisellä tasolla sekä virkamiehen sananvapauden näkökulmasta. Lisäksi aihetta lähestytään yhteiskunnallisesta näkökulmasta sekä kirjastojen roolista ja toiminnasta käsin.

Lisätiedot:
Kirjastot ja sananvapaus -webinaarin kaikki esitykset
Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopiston sivuilla

Stream: Mikko Helander ja Joonas Nevalainen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista, 2022

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi