Lohikäärmeet rannalla (suullisesti kerrottu)

Lukemaan innostaja, erikoiskirjastovirkailija Agneta Möller-Salmela kertoo Hangon kaupunginkirjaston elämyshuoneessa tarinan Lohikäärmeet rannalla.

KESKUSTELUA TARINASTA:
Tarinassa on kolme tärkeätä henkilöä. Herra ja rouva Lohikäärme sekä apina. Tarinassa kävi kyllä selväksi minkälaisia he olivat! Täällä alla löydät erilaisia sanoja jotka kuvailevat heitä. Mutta mitkä sanat sopivat mielestäsi kenellekin?
EPÄVARMA, KYLLÄSTYNYT, HEMMOTELTU, KILTTI, ONNELLINEN, VIEKAS, HYVÄNTAHTOINEN, NOPEAÄLYNEN, LAISKA, ROHKEA, PELOKAS, SITKEÄ, FIKSU..
Jos sinä olisit saanut olla mukana tässä tarinassa, ketä sinä olisit ollut?Tarinan alussa molemmat Lohikäärmeet istuvat aurinkotuoleissa rannalla. Kerro ihanasta päivästä rannalla viime kesänä tai kerro toivomuksestasi ihanasta rantapäivästä tulevana kesänä!

PIIRRÄ TAI MAALAA:
Maalaa ihana eteläinen saarimaisema!
Maalaa hedelmälautanen täynnä mehukkaita hedelmiä!

TEE:
Jos teillä on kotona hedelmiä niin pyydä vanhempiasi sitomaan liinan silmiesi eteen ja antamaan sinulle hedelmiä joita voit tunnustella ja haistella. Osaatko arvata mitä hedelmiä sinulle annetaan?
Ehkä he myös kuorivat hedelmät ja antavat sinun maistella. Osaatko arvat mitä hedelmiä syöt aivan sokkona?
Pyydä vanhempasi kuorimaan pienen palan raaka perunaa. Saat maistella perunaa samalla kun vanhemmat pitävät hedelmää nenäsi alla. Tuliko tehtävä vaikeammaksi?

KIRJOITA:
Mitä tapahtui kun herra Lohikäärme palasi omalle saarrelleen?
Merirosvolaiva ankkuroi Lohikäärmeiden saaren poukamaan..
Seuraavana päivänä apina sai odottamattoman vieraan…

Agneta Möller-Salmela, Lukemaan innostaja

Lisätietoa:
Hangon kaupunginkirjasto

Tuotanto: Hangon kaupunginkirjasto, 2020

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi