Kirsi Salmela: Tietoisku tekijänoikeuksista ja kirjastojen Kopiosto-sopimuksista

Livestream-tallenne, jossa lisensiointipäällikkö Kirsi Salmela Kopiostosta pitää esityksen ”Tietoisku tekijänoikeuksista ja kirjastojen Kopiosto-sopimuksista”. Esitys on osa aluehallintoviraston ”Kirjastojen lakipäivä IV – Tekijänoikeuksista, sopimuksista ja korvauksista” -koulutuspäivää, joka pidettiin 29.11.2019 Pasilan kirjaston auditoriossa.

Kopiosto edustaa laajaa joukkoa luovan työn tekijöitä kuten kirjoittajia, kuvantekijöitä, kääntäjiä, näyttelijöitä, ohjaajia ja toimittajia. Sanasto huolehtii, että tekijät ja kustantajat saavat teosten käytöstä heille kuuluvan korvauksen.

Koulutuspäivässä kuultiin ajankohtaisia puheenvuoroja ja tietoiskuja Kopioston, Sanaston ja YLEn edustajilta. Lisäksi Harto Pönkä luennoi monilukutaidon osaamisen tärkeydestä̈ sosiaalisessa mediassa. Pönkä pohtii esityksessään myös ilmaisen verkkosisällön käyttöä kirjastoissa ja opetuksessa. Tilaisuuden juontajana toimi kirjastotoimen ylitarkastaja Mika Mustikkamäki Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta.

Lisätietoja:
Kopiosto
Koulutuspäivän kaikki esitykset

Stream: Panu Somerma ja Mikko Helander
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2019

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi