Kirjaston kirjailijat – Riina Mattila

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Riina Mattila työskentelee Rovaniemen kaupunginkirjastossa. Hän on myös kirjailija ja eläinaktivisti. Mattila kirjoittaa parhaillaan neljättä kirjaa. Mattilan ensimmäinen teos ”Järistyksiä” oli ehdolla Finlandia Junior -palkinnon saajaksi. Teoksen päähenkilö on muunsukupuolinen nuori. Mattila kuvaa toista kirjaansa tietokirjan ja muistelmien välimuodoksi. ”Eloonjäämisoppi” on tositarina siitä, miten seksuaaliväkivallan jättämästä traumasta voi selvitä. Mattilan viimeisin teos ”Silmät avatessa on edelleen pimeää” kertoo hänen ystävänsä tarinaa fiktioon muokattuna. Ystävä sairasti kaksisuuntaista mielialahäiriötä ja päätyi tekemään itsemurhan.

Riina Mattila on mukana Kirjaston kirjailijat -sarjassa, jossa tapaamme kirjastoammattilaisia, jotka ovat myös kirjailijoita.

Sarjan konsepti on keveä. Pyysimme sarjaan mukaan kirjastoammattilaisia, joiden tiedämme olevan myös kirjailijoita. Vinkkejä ja ilmiantoja nimistä saimme myös some-kanaviemme kautta, kun kysyimme seuraajilta vinkkejä. Kirjailijat saivat tehtäväkseen kuvata lyhyen videon, jossa kertovat lähettämämme kysymyslistan kautta kirjailijuudestaan ja tuotannostaan. Kirjailijat toimittivat kuvaamansa videot Kirjastokaistalle, jossa lisäsimme sarjaan yhtenäiset grafiikat ja julkaisemme eri alustoilla… ja olemme iloisen ylpeitä taitavista ja monipuolisista kollegoista eri puolilta maata.

Kirjaston kirjailija Riina Mattila, olkaa hyvät!

Lisätietoja:
Kirjaston kirjailijat -sarja
Riina Mattila Kirjastokaistalla
Riina Mattila Kirjasampo.fi:ssä

Löydät tämän videon myös muista Kirjastokaistan kanavista:
Sarjan soittolista Kirjastokaistan Facebookissa
Instagram-video
YouTube-video

Video: Riina Mattila
Editointi: Joonas Nevalainen
Grafiikat: Mikko Helander ja Joonas Nevalainen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Sarjan tuotanto: kirjailijat ja Kirjastokaista, 2023

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi