Kirjaston esittely maahanmuuttajille: Kurdi

Vaasan kaupunginkirjasto on tuottanut kirjastoa ja sen käyttöä esittelevän opastusvideon maahanmuuttajille. Käsikirjoituksen on laatinut kirjaston henkilökunta, ja kuvauksesta vastaa vaasalainen Siltaloppi Productions.
Videoihin on tehty opastus arabiaksi, kurdiksi, ruotsiksi, somaliksi, suahiliksi sekä selkosuomeksi. Tekstiä videossa ei ole, sillä videon kohderyhmään kuuluu myös lukutaidottomia henkilöitä. Opastajina videolla esiintyy kaksi maahanmuuttajataustaista nuorta sekä kirjaston henkilökuntaa.
Opastusvideolle on suuri tarve, sillä Vaasassa on ulkomaalaistaustaista väestöä eniten Suomessa pääkaupunkiseudun jälkeen, ja kirjasto on etenkin pakolaistaustaisille henkilöille tärkeä osa kotoutumista. Moni saapuu maasta, jossa suomalaista kirjastoa vastaava laitos on täysin tuntematon. Lisäksi moni ei äidinkielensä ohella puhu mitään muuta kieltä, jonka vuoksi kirjaston perusasioita esittelevä, äidinkielinen ja visuaalinen opastus on tarpeen.

Katso myös:
Vaasan kaupunginkirjaston kotisivut

Tuotanto: Vaasan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, 2012

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi