Katariina Ervasti & Tiina Åhlgren: Erityisesti sinun -hanke & -toimintamalli pähkinänkuoressa

Livestream-tallenne, jossa verkostopäällikkö Katariina Ervasti Vantaan kaupunginkirjastosta ja rehtori Tiina Åhlgren Vantaan Sanataidekoulusta pitävät esityksen ”Erityisesti sinun -hanke & -toimintamalli pähkinänkuoressa”. Esitys pidettiin Erityisesti sinun -seminaarissa Vantaan Tikkurilan kirjastossa 30.8.2019. Seminaarin juontajana toimi kirjailija Siri Kolu.

Erityisen tuen oppilaat tarvitsevat kirjastossa vieraillessaan yhdenvertaisuuslaissa määriteltyä positiivista erityiskohtelua. Vantaan ja Espoon kaupunginkirjastojen ja Vantaan Sanataidekoulun Erityisesti sinun -hankkeessa on kehitetty näille oppilaille soveltuva, kirjavinkkausta ja sanataiteen elämyksellisiä menetelmiä hyödyntävä toimintamalli, joka synnyttää ja vahvistaa kohderyhmän lukuintoa ja itsenäisen lukemisen harrastusta. Pilottikohderyhmänä olivat 5.-6. luokkalaiset erityisen tuen oppilaat ja heidän opettajansa. Erityisesti sinun -seminaarissa esiteltiin tämä toimintamalli, kasvatettiin osallistujien sanataiteen menetelmien tuntemusta ja ymmärtämystä erityisen tuen oppilaiden kanssa toimimisesta.

Lisätietoja:
Erityisesti sinun -seminaarin kaikki esitykset
Tietoa hankkeesta

Stream: Panu Somerma ja Mikko Helander
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2019

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi