Karo Hämäläinen: Kansalliskirjailija

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Karo Hämäläisen Kansalliskirjailija (WSOY, 2020) on kaunokirjallisesta perspektiivistä kirjoitettu teos Väinö Linnasta. Romaani on tulkitseva kuva monen totuuden Linnasta. ”Väinö Linna toi monellakin tapaa esiin totuutta Suomesta ja toisaalta hänen romaanejaan pidetään totuutena Suomesta. Täällä Pohjantähden alla -trilogia kirjoitti Suomen historian. Tuntematon sotilas oli silloin kymmenisen vuotta sodan päättymisen jälkeen ilmestyessään rintamamiehen kuva — ja Linnahan toi murteet suomalaiseen kirjallisuuteen merkittävällä tavalla eli puheilmaisustakin tehtiin todenmukaisempaa. Sitä kautta olen miettinyt paljon totuutta ja Väinö Linnaa. Jos siis Kansalliskirjailija-romaanin kohdehenkilö on Väinö Linna, niin teema on varmaankin totuus”, kertoo Karo Hämäläinen Seppo Puttosen haastattelussa. Haastattelu on kuvattu Kallion kirjaston Dekkarikirjastossa 26.5.2020.

Kun Karo Hämäläinen metsästää totuutta Väinö Linnasta, kaikkein tavanomaisimmat keinot eivät riitä. Kansalliskirjailija on villi, yllättävä ja moniaineksinen – aivan niin kuin kohteensakin.
Koska Kansalliskirjailija on romaani Väinö Linnasta, se on romaani myös Suomesta ja kirjailijuudesta. On se silti hauskakin teos. Nämä ovat toki suuria tavoitteita romaanille. Mutta eivät sellaiset Linnaakaan pysäyttäneet. (Lähde: WSOY)

Lisätietoja:
Artikkeli kirjasta Kirjallisuustoimittajan sivuilla
Karo Hämäläinen Kirjasampo.fi:ssä
Kaikki Kirjailijakohtaamisia Dekkarikirjastossa -haastatteluvideot

Toimittaja: Seppo Puttonen
Kuvaajat: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editointi: Panu Somerma
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2020

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi