Jussi Väyrynen ja Katariina Ervasti: Ohjeistus VR-maailman käyttöön omassa kirjastossa

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Erikoiskirjastovirkailija Jussi Väyrynen ja verkostopäällikkö Katariina Ervasti Vantaan kaupunginkirjasto pitävät esityksen ”Ohjeistus VR-maailman käyttöön omassa kirjastossa”. Esitys on osa ”Virtuaalitodellisuus käyttöön joka kirjastoon” -seminaaria, joka lähetetiin Helsingin keskustakirjasto Oodista 15.2.2022.

Yhteinen virtuaalimaailmamme -hankkeessa on luotu yleisille kirjastoille yhteinen virtuaalimaailma, jonka kaikki Suomen kirjastot voivat ottaa käyttöön. Virtuaalimaailma toimii Oculus Quest -laseilla. Yhteisen virtuaalimaailman nimi on Metsänhaltija sanojen jäljillä. VR-maailman teema on lukuinnon sytyttäminen, ja sen on käsikirjoittanut kirjailija Anders Vacklin.
“Pitääkseen kirjastonsa toiminnassa ja löytääkseen innokkaita lukijoita, muistinsa menettäneen haltija-kirjastonhoitajan täytyy kerätä kolmesta eri metsästä maagisen myrskyn sinne lennättämiä kirjojen sanoja sekä auttaa metsän asukkaita.”
VR-maailman kolme metsää on rakennettu niin, että eri metsissä on eri-ikäisille käyttäjille soveltuvia tehtäviä.

Hankkeessa ovat olleet mukana Helmet-kirjastot, Oulun kaupunginkirjasto, Oulun yliopisto sekä Aalto-yliopisto. Hanketta on rahoittanut AVI. Seminaarin juontajana toimi verkostopäällikkö Katariina Ervasti Vantaan kaupunginkirjastosta.

Lisätiedot:
Yhteinen virtuaalimaailmamme -seminaarin kaikki esitykset

Stream: Mikko Helander, Panu Somerma ja Joonas Nevalainen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista, 2022

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi