Jarmo Saarti: Vaikuttavuuden arvioinnin tulevaisuus

Live-streamtallenne ”Vaikuta tai kuole” -seminaarista, jossa seminaarin puheenjohtajana toiminut kirjastonjohtaja Jarmo Saarti Itä-Suomen yliopistosta piti esityksen ”Vaikuttavuuden arvioinnin tulevaisuus”. Saarti sisällytti esitykseensä myös seminaarin yhteenvedon.

Kirjastotoiminnan vaikuttavuuden arviointiryhmä järjesti Vaikuta tai kuole – arvoa vaikutavuudesta -seminaarin näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iirksessä 25.9.2017. Kirjastopalvelujen arviointi on murroksessa, koska kirjastojen toiminta ja nykyiset arviointiperusteet muuttuvat. Koska kaikkea toimintaa ei voi mitata tilastoilla ja määrällisesti, tarvitaan myös laadullista arviointia ja siihen soveltuvia mittareita. Parhaiden käytäntöjen tunnistaminen ja kirjastojen yhteisen näkemyksen löytäminen arvioinnissa on tärkeää kirjastosektoreiden (yleiset kirjastot, yliopistokirjastot ja Kansalliskirjasto, ammattikorkeakoulukirjastot ja erikoiskirjastot) arviointiyhteistyön kehittämisessä.

Lisätietoja:
Vaikuta tai kuole -seminaarin ohjelma Kansalliskirjaston sivuilla
Kirjastotoiminnan vaikuttavuuden arviointiryhmän wikialue

Kuvaus: Panu Somerma
Kuvamiksaus: Mikko Helander
Grafiikat: Mikko Helander
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2017

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

1 kommentti

  1. En tiedä, oliko intentionaalista, mutta Jarmo moneen otteeseen äänsi benchmarkkauksen ”persmarkkaukseksi”. Useassa kohdassa tuli myös ilmi, että hän poti UEF:in muita pienempien resurssien vuoksi alemmuudentunnetta ja katkeruutta. Mielestäni tämä video oli melko informatiivinen, mutta samalla anti-mainos Itä-Suomen Yliopistolle.

Kommentoi