Faktahommissa: Oman kylän kirjat

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Faktahommissa on sarja, jonka teemat nousevat Kirja-Suomi 2017 –hankkeen teemaviikoista. Hankkeen seitsemäs teema on ”Oman kylän kirjat”. Tässä osassa isäntämme Jani Nieminen vierailee Hyvinkään vanhalla Villatehtaalla tutustumassa alueen värikkääseen historiaan yhdessä kirjailija Anu Lahtisen kanssa.

Suomen ja Pohjoismaiden historian professori FT Anu Lahtisen kirjoittama Hyvät, pahat ja hyvinkääläiset (Siltala, 2017) valottaa Hyvinkään seudun historiaa yli viidensadan vuoden ajalta. Uusi Hyvinkään seudun historiateos kertoo menneisyydessä vähälle huomiolle jääneestä Uudenmaan ja Hämeen rajaseudusta, jonka elämää kulkuyhteydet ovat pitkälti määränneet. Vantaanjoki, Helsinki–Hämeenlinna maantie, rautatie ja lentokenttä ovat antaneet oman leimansa seudulle.

Anu Lahtinen: Hyvät, pahat ja hyvinkääläiset

Kirjastokaista tuottaa Faktahommissa-sarjaa yhteistyössä Kirjasammon, Kirja-Suomi 2017 –hankkeen ja Suomen tietokirjailijoiden kanssa. Sarjan juontaja Jani Nieminen tapaa vuoden aikana tietokirjailijoita, joiden kanssa keskustellaan kepeästi ja huumorilla tietokirjallisuuden teemoista.

Kirja-Suomi 2017 on suomalaisen kirja-alan yhteistyöhanke 100-vuotiaan Suomen hyväksi. Kirja-Suomi edistää lukemista ja kirjallisuuden näkyvyyttä koko itsenäisyyden juhlavuoden ajan. Tapahtumat ja teemaviikot pyörivät läpi vuoden, erityisesti esiin nousee suomalainen tietokirjallisuus. Teemat vaihtuvat kuukausittain, ja aihepiirit liikkuvat lokaalista globaaliin: kotikylän paikallishistorioista koko maailmaa koskettaviin tieteisiin ja taiteisiin. Hanke kytkeytyy osaksi Valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -juhlavuotta.

Lisätietoa:
”Oman kylän kirjat” Kirja-Suomi 2017 –sivuilla
”Oman kylän kirjat” Kirjasammossa
Makupalojen kotiseutuvinkit
Teos Hyvinkään kaupungin sivuilla
Tietokirjailijat ry

Löydät tämän videon myös muista Kirjastokaistan kanavista:
Faktahommissa -sarja Facebookissa
YouTube-video

Kirjailijavieras: Anu Lahtinen
Juontaja: Jani Nieminen
Kuvaajat: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editoija: Mikko Helander
Grafiikat: Panu Somerma
Musiikki: Tuomas Kytöniemi ja Tero Matikainen
Tekstitys ruotsiksi: Anna-Maria Malm
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2017

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi