Faktahommissa – Kirjalla kuntoon!

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Faktahommissa on sarja, jonka teemat nousevat Kirja-Suomi 2017 –hankkeen teemaviikoista. Hankkeen ensimmäinen teemaviikko on Kirjalla kuntoon! Tästä teemasta nousee esittelyyn Jouni Laaksonen ja hänen teoksensa Hanki hohtava alla – Umpihankihiihtäjän kirja (Art House, 2017). Jouni Laaksonen on retkeilyyn erikoistunut toimittaja ja tietokirjailija.

Faktahommissa - Kirjalla kuntoon! Jouni Laaksonen ja hänen teoksensa Hanki hohtava alla – Umpihankihiihtäjän kirja (Art House, 2017)

Valtakunnallista Kirja-Suomen Kirjalla kuntoon! –hyvinvointiviikkoa vietetään 23.–29.1.2017. Viikon teemoja ovat elämänhallinta, ravinto, ihmissuhteet, liikunta ja henkinen hyvinvointi. Faktahommissa-sarjan ensimmäinen osa tarraa hyvinvointiteemaan umpihankihiihdon kautta. Laajennusta teemaan saadaan mm. Kirjasampoon ja Sivupiiriin kootuista kirjahyllystä, Makupalojen Hyvinvointia elämään –linkkivinkeistä ja Kirja-Suomen sivuille kootuista teemaan liittyvistä tietokirjavinkeistä.

Kirjastokaista tuottaa Faktahommissa-sarjaa yhteistyössä Kirjasammon, Kirja-Suomi 2017 –hankkeen ja Suomen tietokirjailijoiden kanssa. Sarjan juontaja Jani Nieminen tapaa vuoden aikana tietokirjailijoita, joiden kanssa keskustellaan kepeästi ja huumorilla tietokirjallisuuden teemoista.

Kirja-Suomi 2017 on suomalaisen kirja-alan yhteistyöhanke 100-vuotiaan Suomen hyväksi. Kirja-Suomi edistää lukemista ja kirjallisuuden näkyvyyttä koko itsenäisyyden juhlavuoden ajan. Tapahtumat ja teemaviikot pyörivät läpi vuoden, erityisesti esiin nousee suomalainen tietokirjallisuus. Teemat vaihtuvat kuukausittain, ja aihepiirit liikkuvat lokaalista globaaliin: kotikylän paikallishistorioista koko maailmaa koskettaviin tieteisiin ja taiteisiin. Hanke kytkeytyy osaksi Valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -juhlavuotta.

Lisätietoa:
Kirjalla kuntoon! -kirjavinkit Kirja-Suomi 2017 –sivuilla
Kirjalla kuntoon! -lukuvinkit Kirjasammossa
Feelgoodböcker i Boksampo.fi
Hyvinvointia elämään –linkkivinkit Makupaloissa
Kirjalla kuntoon! lastenkirjoja ruoasta Sivupiirissä
Hanki hohtava alla -teos ArtHousen sivuilla
Jouni Laaksonen Kirjasammossa
Jouni Laaksonen Suomen Tietokirjailijat ry:n sivuilla

Löydät tämän videon myös muista Kirjastokaistan kanavista:
Faktahommissa -sarja Facebookissa
YouTube-video

Kirjailijavieras: Jouni Laaksonen
Juontaja: Jani Nieminen
Kuvaajat: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editoija: Panu Somerma
Grafiikat: Panu Somerma
Musiikki: Tuomas Kytöniemi ja Tero Matikainen
Tekstitys ruotsiksi: Anna-Maria Malm
Tuottaja: Riitta Taarasti
Arkistomateriaali: Yle (https://vimeo.com/ylearkisto)
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2017

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi