Faktahommissa – Historian kirjoissa

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Faktahommissa on sarja, jonka teemat nousevat Kirja-Suomi 2017 –hankkeen teemaviikoista. Hankkeen toinen teemaviikko on Historian kirjoissa. Faktahommissa-sarjan toisessa osassa käsitellään sotaa, mutta näkökulmana eivät ole sodankäynnin vaiheet vaan seksuaalisuus. Kirjailijavieraana on Sari Näre, joka on kirjoittanut teoksen ”Sota ja seksi” (Tammi, 2016). Sari Näre on valtiotieteiden tohtori ja Helsingin yliopiston sosiologian dosentti. Hän on toiminut tutkijana, tietokirjailijana, kriitikkona, kaupunginvaltuutettuna ja Nuorisotutkimus-lehden päätoimittajana. ”Sota ja seksi” edustaa inhimilliseen kokemukseen keskittyvää ns. uuden sotahistorian tutkimusta.

Sari Näre: Sota ja seksi

Kirja-Suomi 2017 -hankkeen toinen teemaviikko 20.-26.2. keskittyy historiaan. Historiaan liittyvät kirjat ovat suomalaisten lukijoiden kestosuosikkeja. Vuosittain julkaistavista nimikkeistä merkittävä määrä on historiaa ja elämäkertoja. Faktahommissa-sarjan toinen osa tarraa historiaan sodan kautta ja tarkastellen asiaan totutusta poikkeavasta näkökulmasta. Laajennusta teemaan saadaan mm. Kirjasampoon kootusta kirjahyllystä, Makupalojen linkkivinkeistä ja Kirja-Suomen sivuille kootuista teemaan liittyvistä tietokirjavinkeistä.

Kirjastokaista tuottaa Faktahommissa-sarjaa yhteistyössä Kirjasammon, Kirja-Suomi 2017 –hankkeen ja Suomen tietokirjailijoiden kanssa. Sarjan juontaja Jani Nieminen tapaa vuoden aikana tietokirjailijoita, joiden kanssa keskustellaan kepeästi ja huumorilla tietokirjallisuuden teemoista.

Kirja-Suomi 2017 on suomalaisen kirja-alan yhteistyöhanke 100-vuotiaan Suomen hyväksi. Kirja-Suomi edistää lukemista ja kirjallisuuden näkyvyyttä koko itsenäisyyden juhlavuoden ajan. Tapahtumat ja teemaviikot pyörivät läpi vuoden, erityisesti esiin nousee suomalainen tietokirjallisuus. Teemat vaihtuvat kuukausittain, ja aihepiirit liikkuvat lokaalista globaaliin: kotikylän paikallishistorioista koko maailmaa koskettaviin tieteisiin ja taiteisiin. Hanke kytkeytyy osaksi Valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -juhlavuotta.

Lisätietoa:
Historian kirjoissa -lukuvinkit Kirjasammossa
Suomalaisia sotakokemuksia –linkkivinkit Makupaloissa
Valikoima kysymyksiä historiallisista romaaneista Kysy kirjastonhoitaja -palvelussa

Sari Näre Kirjasammossa
Tietokirjailijat ry

Löydät tämän videon myös muista Kirjastokaistan kanavista:
Faktahommissa -sarja Facebookissa
YouTube-video

Kirjailijavieras: Sari Näre
Juontaja: Jani Nieminen
Kuvaajat: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editoija: Mikko Helander
Grafiikat: Panu Somerma
Musiikki: Tuomas Kytöniemi ja Tero Matikainen
Tekstitys ruotsiksi: Anna-Maria Malm
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2017

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi