Faktahommissa – Elämä kirjassa

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Faktahommissa on sarja, jonka teemat nousevat Kirja-Suomi 2017 –hankkeen teemaviikoista. Hankkeen yhdeksäs teema on Elämä kirjassa. Tästä teemasta nousee esittelyyn Timo Kalevi Forssin ”Gösta Sundqvist − Leevi and the Leavingsin dynamo”. Leevi and the Leavings -yhtyeen nokkamies Gösta Sundqvistin (1957–2003) elämäkerta on puuttuva teos suomalaisen populaarikulttuurin kaanonissa. Sundqvist oli värikäs persoona ja Suomi-rockin suurmies. Kirjan kirjoittaja Timo Kalevi Forss on tietokirjailija, toimittaja ja muusikko.

Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo

Syyskuun teemaviikolla muistellaan elettyjä vuosia ja luetaan toisten elämistä. Kirjoissa elämä näyttäytyy tuttuina henkilöinä, taiteen ja viihteen synnyttäminä yhteisinä kokemuksina ja arjen ohikiitävinä hetkinä, joita kirjallisuus tallentaa jälkipolvia varten. Elämässä on aina myös kyse kuolemasta ja siitä, millaisia merkkejä ja merkityksiä siitä jälkeen jää.

Kirjastokaista tuottaa Faktahommissa-sarjaa yhteistyössä Kirjasammon, Kirja-Suomi 2017 –hankkeen ja Suomen tietokirjailijoiden kanssa. Sarjan juontaja Jani Nieminen tapaa vuoden aikana tietokirjailijoita, joiden kanssa keskustellaan kepeästi ja huumorilla tietokirjallisuuden teemoista.

Kirja-Suomi 2017 on suomalaisen kirja-alan yhteistyöhanke 100-vuotiaan Suomen hyväksi. Kirja-Suomi edistää lukemista ja kirjallisuuden näkyvyyttä koko itsenäisyyden juhlavuoden ajan. Tapahtumat ja teemaviikot pyörivät läpi vuoden, erityisesti esiin nousee suomalainen tietokirjallisuus. Teemat vaihtuvat kuukausittain, ja aihepiirit liikkuvat lokaalista globaaliin: kotikylän paikallishistorioista koko maailmaa koskettaviin tieteisiin ja taiteisiin. Hanke kytkeytyy osaksi Valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -juhlavuotta.

Lisätietoa:
Elämä kirjassa –kirjavinkit Kirja-Suomi 2017 –sivuilla
Elämä kirjassa –lukuvinkit Kirjasammossa
Elämäkerrat ja kirjoittaminen –linkkivinkit Makupaloissa
”Gösta Sundqvist − Leevi and the Leavingsin dynamo” -kirja Into Kustannuksen sivuilla
Timo Kalevi Forss Wikipediassa

Löydät tämän videon myös muista Kirjastokaistan kanavista:
Faktahommissa -sarja Facebookissa
YouTube-video

Kirjailijavieras: Timo Kalevi Forss
Juontaja: Jani Nieminen
Kuvaajat: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editoija: Panu Somerma
Grafiikat: Panu Somerma
Musiikki: Tuomas Kytöniemi ja Tero Matikainen
Tekstitys ruotsiksi: Anna-Maria Malm
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2017

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi