Ari Mäkiranta: Kohan tulevaisuuden suuntaviivoja

Livestream-tallenne Koha-Suomi Oy tutuksi –seminaarista, jossa kirjastonjohtaja Ari Mäkiranta Joensuun seutukirjastosta piti esityksen ”Kohan tulevaisuuden suuntaviivoja”.

Koha-Suomi Oy on täysin kuntien omistama yhtiö, jonka kautta kunnat ylläpitävät ja kehittävät Koha-kirjastojärjestelmää yhteistyössä. Yritys on perustettu loppukesällä 2016 Kohti Kohaa –hankkeen tuloksena. Yritys toimii non-profit-periaatteella; sen tavoitteena ei ole tuottaa taloudellista voittoa. Yritys toimii tiiviissä yhteistyössä omistajakuntien kirjastojen kanssa sekä on aktiivinen toimija kansainvälisessä Koha-yhteisössä. Yrityksessä työskentelee kolme päätoimista järjestelmänkehittäjää, jotka kehittävät Kohaa hallituksen linjausten mukaisesti ja pitävät ohjelman toimivana ja kirjastojen tarpeita palvelevana. Koha-Suomi Oy:n toimitusjohtajan toimea hoitaa osana virkatyötään Mikkelin kirjastotoimenjohtaja. Hän vastaa siitä, että hallituksen päätökset pannaan toimeen ja Koha-Suomi Oy:n jokapäiväiset asiat tulevat hoidettua. Koha-Suomi Oy:ssä toimii tuotepäällikkö, joka hoitaa tehtävää osana virkatyötään. Tuotepäällikön vastuulla on ohjausryhmän päätöksien toimeenpano ja dokumentaatiosta huolehtiminen. Tehtävää hoitaa Liperin kirjastonjohtaja. Yrityksellä ei ole varsinaisia toimitiloja, vaan omistajakunnat tarjoavat kirjastoistaan työtilat järjestelmänkehittäjille. Koha-Suomi Oy:n kotipaikka on Mikkeli.

Pasilan kirjaston auditoriossa 23.9.2016 järjestetty seminaari oli suunnattu kaikille Koha-kirjastojärjestelmästä ja avoimen lähdekoodin kirjastoratkaisuista kiinnostuneille.

Lisätietoja:
Koha-Suomi
Koha-yhteisön viralliset verkkosivut

Kuvamiksaaja: Mikko Helander
Kuvaaja: Panu Somerma
Editointi: Mikko Helander
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2016

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi