Yle Radio 1:n Kirjakerho: Väkivalta kirjallisuudessa

Yle Radio 1:n Kirjakerho teki huhtikuussa 2013 ohjelman poikkeuksellisesti radiostudion ulkopuolella ja täsmälleen oikeassa paikassa eli kirjastossa! Ylen kulttuuritoimittaja Seppo Puttonen keskusteli vieraineen Helsingin Kirjasto 10:ssä tunnin ajan aiheesta väkivalta kirjallisuudessa.

Kuinka kirjailija kuvaa väkivaltaa kirjoissaan? Onko arjen väkivalta lisääntynyt ja miten sen kuvaaminen on muuttunut kirjallisuudessa? Kirjakerhossa olivat keskustelemassa oikeushammaslääkäri Helena Ranta ja kirjailija, rikostoimittaja Jarkko Sipilä.

Oikeushammaslääkäri Helena Ranta joutuu työkseen tutkimaan väkivaltaa. Hän lukee myös paljon kirjallisuutta. Riittääkö kirjailijan mielikuvitus edes kuvittelemaan sitä julmuutta mitä hän päivittäin näkee?

Kirjailija, rikostoimittaja Jarkko Sipilä on tunnettu tarkan todellisista dekkareistaan. Joutuuko hän kirjailijana suodattamaan näkemäänsä ja lieventämään väkivallan kuvauksiaan?

Kirjasto 10:ssä nauhoitettu Kirjakerho lähetettiin Yle Radio 1:ssä Kulttuuritunnilla 10.5.2013. Kirjakerhon nauhoitustilaisuus myös videoitiin ja se on katsottavissa Kirjastokaistalla ja Yle Areenassa 10.5.2013 alkaen.

Lisätietoa:
Yle Radio 1:n Kirjakerho
Ohjelma Yle Areenassa

Yle Radio 1:n Kirjakerho -tilaisuus
Toimittaja: Seppo Puttonen
Vieraat: Helena Ranta ja Jarkko Sipilä
Tuottaja: Sari Siekkinen

Videon tiedot
Kuvaajat: Tuomas Lipponen ja Panu Somerma
Laikkaaja: Panu Somerma
Äänittäjä: Urpo Nylander
Graafikko: Harri Oksanen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Kuvauspäivä: 22.4.2013
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2013

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi