Tulossa Maailmanparannus-podcast

Syyskauden 2023 tuotantokausi lähti liikkeelle Kirjastokaistalla parhaalla mahdollisella tavalla. Pääsimme nimittäin parantamaan maailmaa yhdessä toimittaja, kirjailija Kimmo Ohtosen sekä hänen kutsumiensa tietokirjailijoiden kanssa. Syyskuun puolessavälissä julkaisemme viisiosaisen Maailmanparannus-podcastin.

Podcast-sarjan tuotanto lähti liikkeelle Kimmo Ohtosen ideasta tuottaa 5-osainen sarja, jossa hän keskustelee kussakin osassa yhden asiantuntijan kanssa nykyajan monimutkaisista ilmiöistä kuten luontokato ja ilmastokriisi. Kirjastokaistalla oltiin välittömästi innostuneita yhteistyöehdotuksesta. Niinpä laitoimme taustatyöt käyntiin.

Äänitykset on nyt tehty, ja meillä on tallennettuna viisi valtavan upeaa keskustelua, joissa käsitellään aikamme suuria kysymyksiä rennolla ja rakentavalla otteella. Fokuksessa ovat ympäristöaiheet, mutta käsittelyyn pääsee myös mm. vallalla oleva keskustelukulttuuri ja tikapuiden etsiminen nykyistä parempaan vuorovaikutuskulttuuriin. Äänityspaikaksi saimme hienot puitteet ja ystävällisen vastaanoton Helsingin Itäkeskuksen Nuorisotalo Kipinän äänitysstudiosta.

Haluatko tietää, miksi Kimmo Ohtonen otti yhteyttä nimenomaan Kirjastokaistalle ja kutsui sarjan asiantuntijavieraiksi nimenomaan kirjailijoita? Some pursuaa informaatiota, mutta vastaan tulee paljon kyseenalaista materiaalia. Usein siitä tulvasta on hankalaa seuloa oikeaa tietoa. Kirjastot teoksineen, tietokantoineen ja asiantuntijoineen ovat olleet lähteitä, joista Ohtonen on ammentanut tietoa ja perspektiiviä omaan tutkimustyöhön toimittajana ja kirjailijana. Kirjat sisältävät usein sitä kuranteinta tietoa, jota tarvitsemme syventyäksemme asioihin. Niinpä Ohtonen kutsui Maailmanparannus-podcastin jokaiseen jakson vieraaksi kirjailijan, jonka kanssa hän käy maailmanparannuskeskustelua siten, että oppaana toimii yksi kirjailijavieraan kirjoittama kirja.

Syyskuussa pääset kuulemaan sarjan, joka pureutuu luonto- ja ympäristöteemoihin viidestä eri näkökulmista. Mukana ovat kirjailijat Kerttu Kotakorpi, Juha Kauppinen, Risto Isomäki, Tiina Raevaara ja Panu Pihkala.

Seuraa kanaviamme, niin pääset matkalle jo ennen sarjan julkaisua. Kerromme mistä sarjan pääsee kuulemaan ja saatammepa julkaista matkalla myös pieniä ennakkopalasia.
Tervetuloa mukaan!

Kirjastokaista
Kimmo Ohtonen Facebookissa
Kimmo Ohtonen Instagramissa
Kirjastokaista Facebookissa
Kirjastokaista Instagramissa
Kirjastokaista Twitterissä

Kuvassa Maailmanparannus-podcastin tuotantotiimi. Vasemmalla Kirjastokaistan Mikko Helander, keskellä Kimmo Ohtonen ja oikealla Kirjastokaistan Riitta Taarasti.

EDIT 28.9.2023: Maailmanparannus-podcast julkaistu. Kuuntele sarja!

– Riitta Taarasti, 24.8.2023 –

Kommentoi