Sivupiirin videoista kirjavinkkejä nuorille

Upeita nuortenkirjoja ilmestyy jatkuvasti. Miten pysyä kärryillä ja mistä saada tietoa niin uusista kuin vanhemmistakin nuortenkirjoista? Kirjastosta tietenkin! Lisäksi Sivupiirin ja Kirjastokaistan yhdessä tuottamat vinkkivideot ovat vapaasti kirjastojen ja koulujen hyödynnettävissä.

Pariminuuttisissa videoissa Sivupiirin toimittaja Henriika vinkkaa erilaisia nuortenkirjoja. Mukana vinkkivideoilla on myös Henriikan Astrid-koira. Lukuvinkkivideoita julkaistaan pääsääntöisesti kerran kuukaudessa. Kirjastot voivat jakaa videoita omilla sosiaalisen median kanavillaan, hyödyntää niitä koululaisvinkkauksissa, tai tilata videot omille verkkosivuilleen upokkeen avulla. Kun upokkeen koodi on lisätty kerran sivuille, tuo se jatkossa automaattisesti uusimman kirjavinkin. Vinkkivideot ovat käytettävissä myös koulujen opetuksessa: niitä voi hyödyntää joko sellaisinaan, tai tehdä vaikkapa oppilaiden kanssa omia vinkkivideoita Sivupiirin videoiden tapaan.

Voit jakaa videoita:
Kirjastokaistan Facebookista (Sivupiirin vinkkivideoiden soittolista)
Kirjastokaistan YouTubesta

Voit jakaa videot myös Kirjastokaistalta, josta löydät myös videoiden upotuskoodin:
Sivupiirin vinkkivideot Kirjastokaistalla

Löydät videot myös:
Sivupiirin Instagramista

Lisätietoja, kommentteja ja toivomuksia vinkattaviksi kirjoiksi saa mielellään lähettää:
Henriika Tulivirta
suunnittelija
Sivupiiri
henriika.tulivirta(at)hel.fi

Jos sinulla on kysyttävää videoiden jakamisesta tai upottamisesta, niin ole yhteyksissä:
Riitta Taarasti
toimittaja, tuottaja
Kirjastokaista
riitta.taarasti(at)kirjastot.fi

Tervetuloa katsomaan, jakamaan ja hyödyntämään vinkkivideoita! Monet Henriikan vinkkaamista kirjoista ovat erittäin suositeltavaa luettavaa myös aikuisille.

Kuva: StoryBlocks

– Riitta Taarasti, 22.11.2021 –

Kommentoi