Sivupiiri vinkkaa: Aura Nurmi (toim) – Voidaan puhua jossitellen

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Sivupiirin Henriika vinkkaa erilaisia nuortenkirjoja. Lukuvinkkinä Aura Nurmen toimittama runokokoelma Voidaan puhua jossitellen (Kosmos, 2019). Mukana vinkkivideoilla on myös Henriikan Astrid-koira.

Runoteoksen eri taustoista tulevat nuoret kirjoittajat tarkastelevat elämäänsä runouden keinoin. Toisille kaikki on helpompaa: hurmoksellista, ikuista kevättä. Toiset puolestaan kääntävät katseensa kevättaivaalle vankilan pihan aitojen sisäpuolella, jossa voi kulkea vain yhteen suuntaan.
Voidaan puhua jossitellen on runokokoelma, jossa on taiturimaista runoutta, spoken wordiä nuorten runoilloista ja rap-lyriikkaa tuomiotaan suorittavien kynästä. Tekstit puhuvat raskaasta arjesta ja suurista murheista, mutta niiden kypsä tapa kertoa vaikeuksista kaunistelematta avaa oven monenlaisiin tarinoihin. Aura Nurmi on koonnut yksiin kansiin nämä äänet, joilta liian usein suljemme korvamme.
Aura Nurmi on runoilija, jonka esikoisteos Villieläimiä (2016) voitti Kalevi Jäntin palkinnon ja oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Nurmi on muun muassa järjestänyt kouluissa runo- ja spoken word -työpajoja sekä perustanut nuorille suunnatun open mic -klubin.
(Tekstin lähde: Kosmos)

Lisätietoja:
Teos Sivupiirissä
Lisää Sivupiirin vinkkivideoita
Aura Nurmi Kirjastokaistalla

Löydät tämän videon myös:
Sivupiirin Instagramista
Kirjastokaistan Facebookista
Kirjastokaistan YouTubesta

Video: Henriika Tulivirta
Tuotanto: Sivupiiri ja Kirjastokaista, 2021

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi