Riikka Pulkkinen: Lasten planeetta

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Riikka Pulkkinen kertoo kirjastaan Lasten planeetta (Otava, 2018). Lasten planeetta on kirja peloista ja pelon pelkäämisestä sekä puhumattomuudesta ja kaiken kertomisesta, kuvailee Pulkkinen. Marko Gustafssonin haastattelussa Pulkkinen puhuu kirjansa kahdesta tarinalinjasta, eroamistarinasta ja pelon historiasta, ja siitä miten kaiken kertominen ilmenee niissä. ”Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa, kun puhua yhä edelleen toisillemme ja sitä kautta lopulta yhteiskuntatasolla saada säädettyä lait, jotka lopulta ratkaisevat asiat parhain päin. Ja toisaalta me saadaan muodostettua yhteys toisiimme kaikkien intiimeinmällä tavalla”, Pulkkinen kuvaa. Haastattelu on kuvattu Kallion kirjaston Dekkarikirjastossa 18.9.2018.

Kun astuu viimeisen kerran ulos yhteisestä kodista – hellä ja uljas elegia eräälle rakkaudelle ja planeetta Maalle. Perhe on hajoamassa. Onko rakkaus, jossa kuljetaan rinta rinnan ja jaetaan jokainen kokemus toisen kanssa, alun alkaenkin itsepetosta? Entä voiko lapselle kertoa maailman kokonaisuudessaan sitä mukaa kuin hän kasvaa? Toisaalla nuori nainen kulkee pitkin kaupunkia mukanaan muistikirja, kynä, ja kosminen tehtävä kertoa kaikesta kaikki. Hän haluaa pelastaa maailman. Sisaret koettavat pelastaa hänet.
Lasten planeetta on upea, viisas ja haikeankaunis romaani lähelle päästämisen vaikeudesta. Kun kaikki on menetetty, jäljelle jää rakkaus. (Lähde: Otava)

Lisätietoja:
Riikka Pulkkinen Kirjasampo.fi:ssä
Riikka Pulkkinen Kirjastokaistalla
Riikka Pulkkisen kotisivut
Kaikki Kirjailijakohtaamisia Dekkarikirjastossa -haastatteluvideot

Toimittaja: Marko Gustafsson
Kuvaajat: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editointi: Panu Somerma
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2018

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi