Lukuviikko 2013 muistuttaa lukemisen tärkeydestä

Valtakunnallista lukemisen teemaviikkoa vietetään kouluissa ja kirjastoissa jälleen huhtikuussa, samalla viikolla Kirjan ja ruusun päivän kanssa. Lukukeskuksen järjestämä Lukuviikko sisältää tänä vuonna aiempaa enemmän faktaa, innostavia kilpailuja ja osallistavaa materiaalia lukemisesta.

Lukuviikon 2013 teemana on miksi kirjat ovat tärkeitä: Mitä kirjat merkitsevät nuorille? Miksi lukemiseen tulisi kannustaa? Minkälaisia ovat lasten ja nuorten lempikirjat ja -hahmot, mitä he ajattelevat lukemisesta? Lukukeskuksen valtakunnallista Lukuviikkoa vietetään vuonna 2013 kouluissa ja kirjastoissa ympäri maan 22.-28.4.2013.

Myös Kirjastokaista on mukana kampanjassa kumppanina, sillä olemme tuottaneet yhdessä Lukukeskuksen kanssa kirjailijavideoita. Videoissa kirjailijat kertovat miksi lukeminen on tärkeää ja mitä kirjat heille merkitsevät. Mukana on viisi upeaa kirjailijaa, Mika Wickström, Salla Simukka, Vilja-Tuulia Huotarinen, Siri Kolu ja Aleksi Delikouras.

Lisätietoja:
Lukuviikko Lukukeskuksen sivuilla
Lukuviikko-videoita Kirjastokaistalla

Löydät tämän videon myös Kirjastokaistan YouTube-sivulta:
YouTube-video

Toimittaja ja tuottaja: Riitta Taarasti
Ohjaus ja värimäärittely: Tuomas Lipponen
Kuvaus: Tuomas Lipponen ja Panu Somerma
Editointi: Toni Anttila
Yhteistyössä: Lukukeskus ja Kirjastokaista, 2013

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi