Lukukeskuksen virtuaaliset kirjailijavierailut

Lukukeskus aloittaa vuonna 2014 kirjailijavierailutoiminnassaan uuden, virtuaalisen palvelun. Hankkeen lähtökohtana on alueellisen tasa-arvon lisääminen vierailutoiminnassa. Palvelussa kirjailija voi välittää vierailun omalta tietokoneeltaan esimerkiksi työhuoneestaan tai kotoaan. Virtuaalivierailut tulevat tavallisten vierailujen rinnalle, lisäarvoksi ja -palveluksi. Palvelu tarjoaa kirjailijoille uuden työ- ja ansaintamahdollisuuden, tilaajalle se on väline opetuksen ja lukemisen edistämistyössä.

Palvelua pilotoidaan keväällä 2014 yhdessä Lukuinto-ohjelman kanssa. Pilotteja suoritetaan koulu-kirjastopareissa yhteensä 10 ympäri Suomea. Pilottien toteutumisesta ja niistä kerätystä palautteesta tiedotetaan kevään aikana. Pilotteihin osallistuvat kirjailijat Eppu Nuotio, Kaj Korkea-aho, Seita Vuorela, Tuula Kallioniemi, Aleksi Delikouras, Salla Simukka ja Siri Kolu.

Virtuaaliset kirjailijavierailut -palvelua esiteltiin Educa-messujen Opettajan olohuoneen Kirjaperjantaissa 24.1.2014. Mukana keskustelemassa ovat tuottaja Johanna Yrjänä Lukukeskusesta, projektipäällikkö Eeva Kurttila-Matero ja suunnittelija Katarina Rejman Lukuinto-ohjelmasta sekä opettajat Katja Långvik-Bucher Winellska skolanista Kirkkonummelta ja Annette Ruti Muijalan koulusta Lohjalta. Keskustelu on kaksikielinen, sillä kukin keskustelija puhuu omaa äidinkieltään.

Lisätietoa:
Virtuaalivierailut Lukukeskuksen sivuilla
Lukuinto-ohjelma

Toimittaja: Riitta Taarasti
Kuvaus ja editointi: Tuomas Lipponen
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2014

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi