Vuoden 2012 kirjastokehittäjäpalkinto Kajaanin, Keravan ja Seinäjoen kirjastoille

Opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2012 kirjastokehittäjäpalkinnot jakoi OKM:n kirjastopäivillä johtaja Jukka Liedes. Tänä vuonna kunniaa saivat lukemisen edistämiseen erityisesti panostaneet Kajaanin kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, Keravan kaupunginkirjasto ja Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto. Kajaanin erityisansioiksi mainittiin Tarinaradio, Keravan erityisesti miehille ja pojille suunnattu lukemiseen innostava toiminta ja Seinäjoen ansiot olivat monipuolisuudessa ja kirjaston seinien ulkopuolellekin yltäneessä virikkeellisyydessä.
Huomiota herätti kaikkien kirjastojen ”poikkitaiteellisuus”: ääntä, kuvaa, näyttelijöitä ja performansseja voi mainiosti käyttää lukukokemuksen rikastuttajana ja elämykseen houkuttelijana. Yhteistyötä taiteenalojen kanssa fyysisessä maailmassa peräänkuulutti myös Keravan kirjastonjohtaja Jari Paavonheimo kaikkien puolesta esittämissään kiitoksissa – maailma ei ole pelkkää digiä.

Lisätietoja:
Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote
Kajaanin kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto
Keravan kaupunginkirjasto
Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto
Tarinaradio

Kuvaus ja editointi: Tuomas Lipponen
Kuvauspäivä: 11.12.2012

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi