Kirjastoalan koulutuksen haasteet

Kulttuuriasiainneuvos Leena Aaltonen opetus- ja kulttuuriministeriöstä sekä johtaja Jarmo Saarti Itä-Suomen yliopiston kirjastosta kertovat näkemyksiään kirjastoalan koulutuksen haasteista. Aaltosen näkökulma aiheeseen on hallinnollinen ja Saarti tarkastelee aihetta puolestaan työnantajan näkökulmasta.

Haastattelussa käsitellään mm. vastaako alan koulutus kirjastojen toimintaympäristön tarpeisiin ja onko sellaisia foorumeita olemassa, jossa syntyy vuoropuhelua kirjastoalan koulutusta järjestävien tahojen ja kirjastojen välille. Samoin Aaltonen ja Saarti kertovat näkemyksiään täydennyskoulutustilanteeseen sekä alalle koulutettavien määristä, kirjastoalan koulutusta tarjoavien oppilaitosten sijoittumisesta maantieteellisesti sekä kelpoisuusvaatimuksista. Haastattelu on kuvattu opetus- ja kulttuuriministeriön kirjastopäivillä Valkoisessa salissa 28.11.2013.

Lisätietoa:
Alan koulutuksesta Kirjastot.fi:ssä

Toimittaja: Riitta Taarasti
Kuvaajat: Tuomas Lipponen ja Panu Somerma
Leikkaaja: Panu Somerma
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2013

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi