Kirjasto kaikille: Äänikirja vie tarinoiden maailmaan

Kirsi sairastui joitain vuosia sitten aivohalvaukseen, jonka seurauksena hän menetti puhekykynsä ja lukutaitonsa. Kirsi on kuntoutunut vauhdilla. Hän on pitänyt aina lukemisesta ja kirjoista. Kaunokirjallisuuden harrastaminen on voinut jatkua äänikirjojen avulla Celia-kirjaston asiakkaana. Kirsi on sitä mieltä, että kirjojen ja tarinoiden maailma on ollut hänelle tärkeä osa kuntoutumista.

Celia-kirjaston Kirjasto kaikille –kumppanuusprojektin tavoitteena on syventää Celia-kirjaston ja yleisten kirjastojen yhteistyötä. Tavoitteena on palvella aikaisempaa paremmin asiakkaita, joille tavallinen painettu kirja ei sovi. Celia-kirjastolla on tällä hetkellä noin 29 000 henkilöasiakasta. Pohjoismaisen arvion mukaan noin viidellä prosentilla väestöstä on vaikeuksia lukea painettua kirjaa. Suomessa tämä tarkoittaa vähintään 250 000 henkilöä. Painetun tekstin lukemiseen liittyvä este voi olla esim. näkövamma tai heikentynyt näkö (esim. ikäihmisillä), lukivaikeus, muistihäiriö, kehitysvamma tai lihassairaus.

Celia ja Kirjastokaista tuottivat yhteistyössä neljä videota Kirjasto kaikille –kumppanuusprojektille.

Lisätietoa:
Kirjasto kaikille -projekti Celian sivuilla
Kaikki Kirjasto kaikille -videot Kirjastokaistalla

Löydät tämän videon myös Kirjastokaistan YouTube-sivulta:
YouTube-video

Toimittaja ja tuottaja: Riitta Taarasti
Kuvaaja ja editoija: Panu Somerma
Spiikkaaja: Seppo Virtanen
Musiikki: ”Light Thought var 2” Kevin MacLeod (incompetech.com)
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2014

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi