Kirjallinen kaupunkini Jyväskylä

Jyväskylä on tunnettu erityisesti opiskelijoiden kaupunkina. Jyväskylä on vireä ja erilaisissa tyytyväisyys- ja mielikuvakyselyissä aina hyvin sijoittuva kaupunki. Jyväskylä on myös aktiivinen kirjailijoiden kaupunkina ja kaupungista löytyy paljon viitteitä kirjoihin ja kirjailijoihin.

Kirjallinen kaupunkini -sarjan neljännessä osassa kierretään pitkin Jyväskylää keskustellen kirjallisuudesta Heli Joensuun kanssa. Kierros alkaa Minna Canthin patsaalta, jossa kuulemme Minna Canthin Jyväskylän vuosista sekä siitä, että Jyväskylä menetti Minna Canthin Kuopioon, mutta Jyväskylä sai puolestaan Kuopiolta myöhemmin toisen vahvan naiskirjailijan eli Pirjo Hassisen. Kierros jatkuu Harjun portaille maagisen realismin tunnelmiin sekä kirjallisuuden harrastamisen ja kohtaamisten kannalta tärkeään paikkaan, Keski-Suomen Kirjailijataloon. Lopuksi pääsemme tutustumaan Jyväskylän kaupunginkirjaston eli Keski-Suomen maakuntakirjaston maakuntakokoelmahuoneeseen Tiina Teijonsalon opastuksella. Ohjelma sisältää huomattavan määrän lukuvinkkejä!

Lisätietoa:
Jyväskylän kaupunginkirjaston kotisivut
Keski-Suomen kirjailijatalo

Toimittaja: Riitta Taarasti
Kuvaaja: Tuomas Lipponen
Leikkaaja: Toni Anttila
Graafikko: Harri Oksanen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Kuvauspäivä: 10.1.2013
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2013

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi