Kirjailijahaastattelussa Sirpa Kähkönen

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Sirpa Kähkönen tunnetaan historiallisista romaaneistaan, joita leimaavat tarkka taustatyö ja syvä historian tuntemus. Sirpa Kähkönen kertoo kirjailijan työstään Seppo Puttosen haastattelussa, joka on kuvattu Kallion kirjaston Dekkarikirjastossa 25.5.2020.
”Ihmisissä muuttuu eläväksi se, mitä historiassa on havaittu tutkimuksen myötä. – – – Tietokirjallisuudessa lähteet asettavat rajat. Niiden yli ei voi mennä. Kaunokirjallisuudessa voi lipua niiden rajojen yli ja kertoa siitä mitä olisi voinut tapahtua näiden ehtojen läsnä ollessa.”

Sirpa Kähkönen on historiallisiin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin keskittynyt kirjailija ja kolumnisti. Kähkösen teoksissa keskeisiä teemoja ovat siviilien kohtalot kriisiaikoina, lasten ja naisten historia sekä suurten aatteiden ja utopioiden vaikutukset yksilöiden elämään. Kähkönen on julkaissut kymmenen romaania, joista kolme Finlandia-palkintoehdokkaita, kolme tietoteosta, joista yksi Tieto-Finlandia-ehdokkaana, ja kolme näytelmää. Sirpa Kähkönen on Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtaja (2018-), sitä ennen hän toimi kirjailijoiden sanavapausjärjestö PENin puheenjohtajana 2011-2018. (Lähde: Otava)

Lisätietoja:
Haastatteluun liittyvä artikkeli Kirjallisuustoimittajan sivuilla
Sirpa Kähkönen Kirjasampo.fi:ssä
Sirpa Kähkönen Kirjastokaistalla
Kirjoittaminen-linkkikokoelma Makupalat.fi:ssä
Kaikki Kirjailijakohtaamisia Dekkarikirjastossa -haastatteluvideot

Toimittaja: Seppo Puttonen
Kuvaajat: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editointi: Panu Somerma
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2020

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi