Kirja, joka kolahti -lukuvinkit

Meille tulee silloin tällöin kyselyitä lukuvinkeistä. Kyselijät kaipaavat vinkkejä, jotka ovat nopeita, mutta jotka kertovat silti paljon. Tuumimme asiaa ja tulimme siihen tulokseen, että tuohon tarkoitukseen paras resepti on toisen lukijan vinkki. Kehittelimme sarjan nimeltä ”Kirja, joka kolahti”.

Kirja, joka kolahti -sarjan ideana on ollut tuottaa lyhyitä lukuvinkkivideoita, joissa lukijat kertovat suoraan kameraan katsoen kirjasta, joka on tehnyt heihin erityksen vaikutuksen. Monelle meistä tuttavan lukuvinkki on se, johon helpoiten tartumme. Näiden lukuvinkkivideoiden tavoitteena on ollut välittää samaa spontaaniutta ja tuoda lukukokemus lähelle sen kautta miltä se tuntuu.

Olemme julkaisseet tammikuusta alkaen joka perjantai yhden uuden ”Kirja, joka kolahti” –lukuvinkkivideon. Lukuvinkit eivät ole aikaan sidottuja, vaan niistä voi poimia ideoita seuraavaa kirjasto- tai kirjakauppakäyntiä varten milloin vaan. Samoin kirjastoväki, opettajat ja kaikki lukuvinkeistä kiinnostuneet voivat valita ja jakaa jo aiemmin julkaistuja videoita heille sopivana aikana.

Julkaisemme aina perjantaisin uuden lukuvinkkivideon syyskuun loppuun saakka. Sen jälkeen tämän sarjan tilalle tulee uusi viikoittain julkaistava sarja.

Tästä ”Kirja, joka kolahti” -vinkkivideot käyttöönne:
Lukuvinkit Kirjastokaistalla, suomenkieliset
Lukuvinkit Kirjastokaistalla, ruotsinkieliset
Lukuvinkit Yle Areenassa

Kuva: Panu Somerma

– Riitta Taarasti, 22.8.2017 –

Kommentoi