Kesän parhaat kirjat kirjastosta

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Sivupiirin Henriika ja Astrid vinkkaavat hauskaa ja kiinnostavaa luettavaa kesälomalle. Poimi vinkit videosta ja nauti kesästä kirjojen parissa!

Haluatko tarjota lapsille hauskaa puuhaa ja luettavaa kesälomalle? Seinäjoen Erten kesäkampanja alkaa 1. kesäkuuta. Alakouluikäisille suunnatun Lumotun puiston salaisuus -lukupelin tavoitteena on selvittää, mitä ihmettä kummallisessa puistossa oikein on tapahtunut… Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi tämä video.

Kampanjassa lapset saavat seurata tarinaa, jossa päähenkilö ja hänen kaninsa Harmi törmäävät puistossa mitä eriskummallisimpiin hahmoihin ja asioihin. Mitä on tekeillä? Onko puisto lumottu? Kampanjasivustolla on tarinaan liittyviä kysymyksiä, joihin vastaamalla lapsi saa kerättyä koodin. Oikean koodin avulla avautuu tarinan loppuratkaisu. Matkan varrella lapset myös lukevat eri teemoihin liittyviä suositeltuja kirjoja ja suorittavat näistä pieniä tehtäviä. Kaikki tehtävät suoritettuaan lapsi voi osallistua lähikirjastossaan pienen palkinnon arvontaan.

Valtakunnallinen kirjastojen yhteinen lukukampanja kannustaa lapsia viettämään kesää kirjojen parissa. Kampanjasivut avautuvat 1.6. ja ovat auki 31.8.2021 asti. Kaksikielisen kampanjan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Seinäjoen kaupunginkirjasto. Sillä on valtakunnallinen erityistehtävä lasten ja nuorten lukemisen ja lukutaidon edistämisen tukemiseksi kirjastoissa.

Lisätietoja:
Lumotun puiston salaisuus (avautuu 1.6.2021)
Sivupiiri
Lukuvinkkivideoita lapsille
Lukuvinkkivideota nuorille
Seinäjoen Erten sivut

Löydät tämän videon myös:
Kirjastokaistan Facebookista
Kirjastokaistan YouTubesta

Video: Henriika Tulivirta
Julkaisu: Kirjastokaista, 2021

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi