Kaunokirjallisuuden aarrearkku – Kirjasampo.fi

Vietimme viime viikolla lukemisen teemaviikkoa, Lukukeskuksen järjestämää Lukuviikkoa. Viime viikolla juhlimme myös jokavuotista lukemisen juhlapäivää, Kirjan ja ruusun päivää, monin tapahtumin ympäri maan. On hienoa, että lukemisen puolesta kampanjoidaan ja sen merkityksestä ja vaikutukista muistutetaan.

Jos tästä maasta löytyy vielä joku kaunokirjallisuuden ystävä, joka ei tunne kaunokirjallisuuden aarrearkkua nimeltään Kirjasampo.fi, niin suosittelen sitä lukemisen tueksi ympärivuotiseen käyttöön. Kirjasampo esittelee kirjailijoita ja kirjoja ja luo mahdollisuuden tarkistaa kirjojen saatavuuden kirjastostasi. Semanttisen webin teknologiaa hyödyntävä Kirjasampo on kehitetty erityisesti kaunokirjallisuuden hakua varten. Teosten kuvailutiedot ovat kattavammat kuin kirjastojen tietokannoissa tai muissa vastaavissa palveluissa.

Kirjasammon tavoitteena on tuoda tasapuolisesti esiin kaikenlaista kaunokirjallisuutta suurista kustantajasta pieniin omakustanteisiin, kirjastojen kellareihin unohtuneista helmistä uusimpiin suosikkikirjoihin. Palvelu sisältää tietoja mm. 73 000 romaanista, novellista ja runokokoelmasta, 24 900 kirjailijasta sekä noin 15 500 aikalaisarviota.

Kirjasampo.fi:n esittelyvideo.

Lisätietoja:
Kirjasampo.fi-sivusto

– Riitta Taarasti, 29.4.2013 –

Kommentoi