Katariina Terävä: Digituki Kymenlaakso

Youtube-videoiden tekstityspainikkeen saat esille käynnistämällä videon.

Teams-tallenne, jossa projektipäällikkö Katariina Terävä pitää esityksen ”Digituki Kymenlaakso”. Esitys on osa Lahden kaupunginkirjaston alueellisen kehittämistehtävän 21.10.2021 järjestämää ”Digitaidoista kansalaistaitoja – Digituen verkostopäivä” -koulutuspäivää.

Kymenlaakson liitto hallinnoi digituki-hanketta. Hankkeen tavoitteena on koota toimijaverkosto, jonka kautta kymenlaaksolainen saa tietoa digituen tarjoajista. Kymenlaakson liitto on alueellisen koordinoijan roolissa kartoittanut maakunnan digituen tarvetta ja tarjontaa, koonnut verkostoa sekä kehittänyt digituen saavutettavuutta ja tarjontaa yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Hanketta vetää Kymenlaakson liiton kolmihenkinen tiimi, jossa projektipäällikkönä ja yhteyshenkilönä toimii Katariina Terävä.

Miksi digitaitojen ylläpitäminen ja kehittäminen on niin tärkeää? Miten verkostoidun muiden digituen tarjoajien kanssa? Miten teen kirjaston digiopastuksesta mahdollisimman saavutettavan? Koulutuspäivän järjestäjät kutsuivat osallistujia mukaan inspiroitumaan digitaitojen ja digituen kehittämisestä sekä verkostomaisen toiminnan vaikuttavuudesta! Koulutuspäivässä pohdittiin digitalisoitunutta yhteiskuntaa ja tämän päivän aktiivisen kansalaisuuden edellytyksiä sekä kirjaston roolia digituen kentällä. Koulutuspäivässä kuultiin, miten maakunnallisissa digitukihankkeissa on verkostoiduttu aiheen ympärillä sekä miten digitukea koordinoidaan valtakunnallisella tasolla. Koulutuksissa perehdyttiin myös digituen saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden vahvistamiseen.

Video on tuotu Kirjastokaistalle Lahden AKE:n YouTube-kanavalta.

Lue lisää:
Kaikki ”Digitaidoista kansalaistaitoja” koulutuspäivän esitykset
Koulutuspäivän materiaalit
Lahden AKE: Kirjastoklubi, koulutusarkisto 
Lahden AKE:n YouTube-kanava
Kymenlaakson digituki -hanke, kotisivut

Videon tuotanto: Lahden kaupunginkirjasto, alueellinen kehittämistehtävä

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi