Kääntäjäklassikot: Pirkko Talvio-Jaatinen

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

SKTL:n kirjallisuuden kääntäjien jaosto järjestää yhteistyössä Kirjastokaistan ja Kallion kirjaston kanssa Kääntäjäklassikot-sarjaa, jossa pitkän linjan suomentajat kertovat urastaan ja kokemuksistaan vuosien varrelta. Sarja alkoi keväällä 2023.

Kääntäjäklassikot-sarjan toinen tilaisuus pidettiin Helsingissä Kallion kirjaston Kupolisalissa tiistaina 10.10.2023 klo 18. Tällöin kunniavieraaksi saapui Pirkko Talvio-Jaatinen, joka on yli 50-vuotisen uransa aikana suomentanut parisataa teosta englannista, ruotsista, tanskasta ja norjasta, joukossa lasten- ja nuortenkirjoja, pohjoismaista proosaa (Kerstin Ekman, Peter Høeg) sekä mm. Amos Ozia.

Pirkko Talvio-Jaatista haastatteli suomentaja Silja-Maaria Aronpuro. Tilaisuuden avasi suomentaja Kaisa Ranta ja Kirjastokaista lähetti tilaisuuden suorana.

Usein kuulee puhuttavan klassikkokääntäjistä – kääntäjistä, jotka kääntävät klassikkokirjallisuutta – mutta nyt ääneen pääsevät kääntäjäklassikot – kääntäjät, jotka ovat likipitäen klassikkoja jo itsessään.

Lisätietoja:
Kääntäjäklassikot-sarja Kirjastokaistalla
Suomentajat lukijoiden luo -sarja Kirjastokaistalla
SKTL:n kotisivut

Stream: Mikko Helander ja Joonas Nevalainen
Grafiikat: Mikko Helander
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista, 2023

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi