Jussi Aittoniemi: Rakennusprojektissa mukana olijan ABC

Livestream-tallenne 24.1.2018 järjestetystä Hyvää tilaa! -koulutuspäivästä. Videossa arkkitehti Jussi Aittoniemi Seinäjoen kaupungilta pitää esityksen ”Rakennusprojektissa mukana olijan ABC”.

Koulutuspäivä pidettiin Tampereen pääkirjasto Metsossa, ja päivän puheenjohtajana toimi koulutuksen järjestäjä kirjastotoimen ylitarkastaja Marjariitta Viiri Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta.

Hyvä kirjasto tarvitsee hyvät tilat. Uuden kirjastolain mukaan kirjaston tehtävänä on mm. tarjota tiloja oppimiseen, harrastamiseen, työskentelyyn ja kansalaistoimintaan. Yhä useamman käyttäjän mielikuvissa kirjasto onkin tietty erityinen paikka, ei niinkään kokoelma. Millainen paikka kirjaston tulisi olla? Millaista tilaa ja paikan henkeä haluamme tarjota käyttäjille? Koulutuksen tavoitteena on avata uusia ikkunoita kirjastotilaan. Tilaa tarkastellaan tässä koulutuksessa mm. sosiologin, arkkitehdin, kirjaston työntekijöiden kuin myös lasten ja nuorten kanssa työskentelevien näkökulmasta. Koulutus on suunnattu kaikille, jotka haluavat kehittää omasta kirjastostaan toimivamman tilan. Siitä hyötyvät niin kirjastojen esimiehet, asiantuntijat kuin asiakaspalvelussa työskentelevät.

Kouluttajina Hyvää tilaa! –koulutuspäivässä olivat kirkkososiologian professori Anne Pessi, arkkitehti Jussi Aittoniemi, toimintavastaava Mikko Leppävuori ja nuorisotyöntekijä Ville Kukkurainen, palvelupäällikkö Niina Salmenkangas ja aluekirjastonjohtaja Anu Hakari ja nuorisotyöntekijä Niina Tuominen.

Katso myös:
Kaikki Hyvää tilaa! –koulutuspäivän esitykset

Kuvamiksaus: Panu Somerma
Kuvaaja: Mikko Helander
Editointi: Panu Somerma
Grafiikat: Panu Somerma
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2018

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi