Jojon videokirja johdattaa kirjastokäynnille

Suunnitteletko käyntiä kirjastossa lasten kanssa? Reissu saa uusia mausteita, kun teette ensin kirjastokäynnin lukemalla ”Jojon videokirjan” yhdessä. Hyvät vanhemmat, sisarukset, sukulaiset, ystävät, lastenhoitajat, varhaiskasvattajat ja opettajat, saammeko esitellä oppaanne kirjastomatkalle: Hän on Jojo!

Lue lapsen kanssa luku kerrallaan, ja katsokaa sen päätteeksi lukuun kuuluva video. Äänet päälle!


LUKU 1
Olipa kerran maita ja mantuja kiertävä yksinäinen sirkusklovni Jojo. Hän unelmoi jonkkataidoilleen hurraavasta yleisöstä ja pikkuruisesta maaläntistä sirkusteltalleen. Maisemat ja vuodenajat vaihtuvat Jojon kävellessä ja etsiessä. Kadulla Jojo törmää yllättäen julisteeseen, joka kutsuu häntä astumaan sisään merkillisen rakennuksen ovesta. Oven takaa paljastuu varsin kummallinen maailma. Uskallatko kurkistaa?


LUKU 2
Jojo on löytänyt kirjaston ja viihtyy siellä hyvin. Jostain alkaa kuulua kummaa hihitystä ja merkillistä meteliä. Puhuvatko kirjat? Jojo hiippailee hyllyjen välissä ja tarttuu kirjoihin. Ihania kirjoja! Haluatko katsoa miten Jojo liikkuu kirjastossa ja mihin kirjoihin hän tarttuu?


LUKU 3
Niinhän siinä pääsi käymään, että Jojo on rakastunut kirjoihin. Hän on hamstrannut isot pinot kirjoja sirkustelttaansa ja Jojosta tuntuu, ettei hän ole enää koskaan yksin. Kirjoja on kieltämättä aivan liikaa, mutta läksytyksen sijaan kirjastonhoitajalla onkin Jojolle yllättävä ehdotus! Haluatko kuulla mitä kirjastonhoitaja ehdottaa?


LUKU 4
Nyt, kun Jojosta on tullut kirjastoklovni, hän käy innolla käsiksi töihin. Ensitöikseen hän ryhtyy miettimään lukupaikkoja… Kuka on sanonut, ettei saa lukea missä vaan? Ihan kaikki Jojon ehdottamat paikat eivät näytä kovin mukavilta, mutta aina kannattaa testata. Haluaisitko sinä lukea Jojon ehdottamissa paikoissa?


LUKU 5
Kylläpä kirjojen lukeminen ja kuunteleminen on hauskaa. Välillä on hyvä pitää taukoja ja lähteä liikkumaan. Jojolla on jumppaamiseenkin uusia vinkkejä nyt, kun hän on kirjastoklovni. Kirjat kainaloon ja treenaamaan! Jojon kirjajumpassa kunnaskyykkäillään ja pystypuhnerretaan niin, että hiki virtaa! Nyt jumppaamaan Jojon kanssa!


LUKU 6
Lukemaan opetteleminen voi olla joskus hidasta puuhaa. Usein kirjan tempaavat mukaan, mutta välillä saattaa tuntua siltäkin, että ei jaksa eikä huvita. Jojolla on ideoita tähänkin. Käy katsomassa kirjastoklovnin hauskat vinkit!


LUKU 7
Jojo on nyt kiertänyt maailmassa ja löytänyt kirjat ja kirjaston, eikä hän ole siksi enää koskaan yksin. Tekemistä riittää. Kirjastoklovni Jojon on vallannut lukuhuuma, ja se vie Jojon paikasta ja ajasta toiseen! Katso videosta minne kirjat Jojoa vievät. Ihania luku- ja kuunteluhetkiä sinulle. Kun astut seuraavan kerran kirjaston ovesta sisälle, kuvittele, että Jojo on oppaanasi siellä.


Tietoja videoista
Lue lisätietoja sarjasta
Kaikki videot: Jojo-kirjastoklovnin Satusirkus -sarja
Jojo: Sari Pasanen
Videoiden käsikirjoitus: Sari Pasanen ja Tomas Jakobsson
Kuvaus. äänitys ja raakaeditointi: Tomas Jakobsson
Editointi, värimäärittely ja audiovisuaaliset efektit: Mikko Helander
Musiikki: ”Carefree” by Kevin MacLeod (https://incompetech.com)
License: CC BY 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/)
Tuotanto: Eepos-kirjastojen Satusirkus-hanke ja Kirjastokaista

Jojon videokirja: Riitta Taarasti
Artikkelin kuva: Tomas Jakobsson

– Riitta Taarasti, 28.4.2022 –

Kommentoi