Intoa monilukutaitoon 2/3

Livestream-tallenne Itä-Suomen aluehallintoviraston ja Lukuinto-ohjelman järjestämästä koulutuspäivästä, jonka aiheina olivat monilukutaidot ja uudet opetussuunnitelmat. Tässä videossa tohtorikoulutettava Anu Ojaranta Åbo Akademista pitää esityksen otsikolla ”The Real Deal – koulu ja kirjasto, täydelliset partnerit”. Koulutuspäivä järjestettiin Kuopion kaupunginkirjaston tiloissa 16.9.2014.

Koulutuspäivässä avattiin monilukutaidon käsitettä ja pohdittiin sen merkitystä ja soveltamista eri oppiaineissa. Monilukutaito on laaja-alainen osaamisalue ja uusien opetussuunnitelman perusteiden avainkäsitteitä. Monilukutaito sisältää joukon erilaisia lukutaitoja peruslukutaidosta kriittiseen verkkolukutaitoon. Ymmärtämisen lisäksi monilukutaito käsittää myös esim. tekstien tuottamisen ja sosiaalisen kontekstin, jossa tekstejä tuotetaan. Osallistumisen kulttuuri onkin monilukutaidon tärkeä osa-alue.

Lisätietoja:
Lukuinto-ohjelma

Tuotanto: Ilona IT, Kuopio

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi