Faktahommissa-sarja tutustuttaa tietokirjallisuuteen

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna juhlitaan myös suomalaista kirjallisuutta. Kirjastokaista, Kirjasampo, Makupalat, Kirja-Suomi 2017 -hanke ja Suomen tietokirjailijat ry tuottavat yhteistyössä merkkivuoden kunniaksi sarjan, joka kertoo Suomen tietokirjallisuuden ilmiöistä.

Faktahommissa-sarjassa julkaistaan ohjelmia, joiden aiheet nousevat Kirja-Suomi 2017 -teemaviikoista. Sarja pureutuu kepeästi ja huumorilla tanakoihin tietoteemoihin. Juontaja tapaa kussakin osassa kirjailijan kuukauden teemaan liittyvässä miljöössä. Ohjelmat ovat lyhyitä ja sopivat siksi hyvin myös somessa jaettaviksi. Kuukauden teeman käsittelyä ei jätetä kuitenkaan yhden kirjailijan ja hänen tietokirjansa varaan, vaan teeman käsittelyä syvennetään Kirjasammossa julkaistavilla artikkeleilla, joihin kootaan lisävinkkejä aiheesta sekä Makupalojen linkkikokoelmilla.

Sarja starttaa tammikuussa teemalla ”Kirjalla kuntoon!”. Ensimmäinen Faktahommissa-ohjelma ja Kirjasammon artikkeli julkaistaan tammikuun lopussa. Tiedotamme sarjasta Kirjastot.fi:n ammattikalenterissa sekä tuottajatahojen some-kanavissa ja postituslistoilla.

Haluaisitko sivuillesi videopaikan, johon päivittyy automaattisesti sarjan uusin ohjelma? Ole yhteyksissä, niin käydään läpi miten se tehdään.
Haluatko tuoda teemaa käsittelevät artikkelit oman kirjastosi sivuille? Artikkelit julkaistaan Kirjasammossa kirjahyllyinä ja voit tilata kaikki hyllyt syötteenä, jonka saa palvelun “Upokkeet”-sivulta: http://www.kirjasampo.fi/fi/rss

Lisätietoja:
Riitta Taarasti, toimittaja ja tuottaja, Kirjastokaista, etunimi.sukunimi@kirjastot.fi
Tuomas Aitonurmi, informaatikko ja toimittaja, Kirjasampo, etunimi.sukunimi@kirjastot.fi

Kirjastokaista
Kirjasampo
Makupalat
Kirja-Suomi 2017
Suomen Tietkirjailijat ry

– Riitta Taarasti, 12.1.2017 –

Kommentoi