Anu Holopainen: Kirjailijapuheenvuoro Lukulystit-tapahtumassa 2022

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Anu Holopainen pitää kirjailijapuheenvuoron Lukulystit-tapahtumassa. Tapahtuman juonsi kirjailija Salla Simukka.

Anu Holopainen kirjoittaa pääasiassa spekulatiivista fiktiota lapsille, nuorille ja aikuisille. Hänen esikoisteoksensa Kristallien valtakunta ilmestyi vuonna 1996, jonka jälkeen hän on kirjoittanut yli 20 romaania sekä novelleja. Holopaisen YA-dystopiaromaani Molemmin jaloin (Karisto, 2006) oli Finlandia Junior -ehdokkaana, ja Syysmaa-fantasiasarja (Karisto, 2003-2012) sai Suomen Tolkien-seura Kontu ry:n Kuvastaja-kunniamaininnan vuonna 2021. Holopaisen viimeisintä tuotantoa ovat alakouluikäisten IIK!-kauhukirjasarja (Myllylahti, 2019-) sekä pakko-oireista ahdistuneisuushäiriötä käsittelevä nuortenkirja Filigraanityttö (Karisto, 2021). Holopainen on myös aktiivinen Suomen Nuorisokirjailijat ry:n jäsen ja toiminut yhdistyksessä johtokunnan jäsenenä sekä varapuheenjohtajana.

Lukulystit on kaksikielinen tapahtuma lasten- ja nuortenkirjastotyötä tekeville suunnattu ammattitapahtuma, joka järjestettiin Tampereella 9.–11.11.2022. Aikaisempina vuosina Lukulystit on järjestetty etätilaisuutena, mutta vuonna 2022 se järjestettiin Tampereella. Tapahtumapaikkana oli Plevnan Finnkinon elokuvateatteri ja Metso-kirjasto.

Päivien teema oli Kirjasto lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja mielenterveyden tukena. Päivien aikana osallistujat saivat nauttia niin innostavista luennoista ja työpajoista, kuin iltaohjelmasta ja kiinnostavista vierailukohteistakin. Keskiviikon 9.11. luento-ohjelmaa pystyi seuraan myös live-lähetyksenä Kirjastokaistalla. Ohjelman striimasi ME FILMS.

Lukulystit-ammattitapahtuman järjesti Seinäjoen kaupunginkirjasto, lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen erityistehtävä yhteistyössä Tampereen kaupunginkirjaston kanssa.

Lisätiedot:
Anu Holopaisen Kirjoittajan kävelyretkiä -blogi
Anu Holopainen Kirjasampo.fi:ssä
Lukulystit-sivusto
Lukulystit 2022, kaikki suomenkieliset esitykset
Lukulystit 2021, kaikki suomenkieliset esitykset
Läsfest 2021, kaikki ruotsinkieliset esitykset
Lukulystit 2020, kaikki suomenkieliset esitykset
Läsfest 2020, kaikki ruotsinkieliset esitykset

Stream: ME Films, 2022

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi