Aleksi Delikouras kannustaa nuoria tarinoiden pariin

Elokuvantekijä ja kirjailija Aleksi Delikouras tunnetaan Nörtti-kirjoistaan ja lukuisista YouTube-lyhytelokuvistaan. Suosituissa Nörtti-videoissa esiintyvä DrangonSlayer666 on saanut jo yli miljoona katselukertaa. Aleksi Delikouras vieraili Vantaalla Martinlaakson koululla 26.9.2013 kertomassa lukemisesta, kirjoittamisesta, pelaamisesta ja videoiden tekemisestä. Delikouras piti oppilaille esityksen koulun auditoriossa ja sen jälkeen työpajan joukolle 8-luokkalaisia poikia. Vierailu järjestettiin osana Lukuinto-pilottia, jossa Martinlaakson koulu ja Vantaan kirjasto- ja tietopalveluiden lasten- ja nuortenkirjastotyön ydinryhmä toimivat yhteistyössä.

Videossa lukemaan innostamisesta kertovat Aleksi Delikouraksen lisäksi äidinkielen opettaja Janne Saarinen Martinlaakson koulusta ja pedagoginen informaatikko Lea Kuusirati Tikkurilan kirjastosta ja 8-luokkalaiset pojat kommentoivat työpajaa.

Lukuinto-ohjelman tavoitteena on luoda toimintamalleja lasten ja nuorten luku- ja kirjoitustaidon kehittämiseksi, vahvistaa opettajien ja kasvattajien ja kirjastoammattilaisten tietoisuutta, osaamista ja keinoja lasten ja nuorten monipuolisen luku- ja kirjoitustaidon ja lukuinnostuksen tukemisessa sekä mediakasvatuksessa. Ohjelman tavoitteena on myös vahvistaa lasten ja nuorten kiinnostusta ja kykyä monipuoliseen lukemiseen ja kirjoittamiseen, vahvistaa lasten ja nuorten erilaisten tekstien ja mediasisältöjen käyttöä sekä edistää pääsyä tietoon ja sisältöihin (tiedonhallinta ja medialukutaito).

Lisätietoja:
DrangonSlayer666-videot YouTubessa
Aleksi Delikouras Otavan sivuilla
Martinlaakson koulun kotisivut
Tikkurilan kirjaston sivut
Lukuinto-ohjelma

Toimittaja: Riitta Taarasti
Kuvaus ja editointi: Panu Somerma
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2013

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi