Tutustu peleihin ja pelaamiseen Pelin paikka LIVE:ssä

Kirjastokaista ja Pelin paikka aloittavat sarjan, jossa peliasiantuntija Heikki Marjomaa vieraineen keskustelee pelaamisen ohessa pelien sisällöistä ja tarinoista vertaillen niitä muihin tarina-alustoihin. Ohjelmat lähetetään livenä kerran kuukaudessa ja ne ovat katsottavissa myös lähetyksen jälkeen.

Miksi pelit ja pelaaminen kiehtovat? Mitä pelatessa tapahtuu? Millaisia pelejä on olemassa? Mikä tekee pelistä hyvän? Kuinka kova lukija pärjää, kun edessä on valintoja sisältävä epälineaarinen digitaalinen tarinamuoto? Miksi pelit ja pelaaminen kuuluvat kirjastoon? Kuinka aloittaa peliharrastus? Miten löydän mieleiseni pelin? Keskustelussa ruoditaan muun muassa näitä teemoja sekä ennen muuta teidän, streamin seuraajien, lähettämiä kysymyksiä. Jokaisella lähetyksellä on erityinen teema, joten juuri sinua kiinnostavaa sisältöä on varmasti tulossa kevään ja syksyn aikana. Mikäli koet, että jokin teema tai pelien ilmiö jää lähetyksissä käsittelemättä, niin kerro siitä meille niin me teemme parhaamme asian hoitamiseksi.

Sarjakuviin liittyvät pelit ensimmäisen Pelin paikka LIVE:n aiheena

Ensimmäinen Pelin paikka LIVE lähetetään keskiviikkona 7.3. klo 17-19. Silloin Heikin kanssa pelaamaan saapuu sarjakuva-asiantuntija Renni Honkanen Helsingin kaupunginkirjastosta. Voit lähettää lähetyksen aikana kysymyksiä ja kommentteja Heikille ja Rennille lähetyksen chat-ikkunaan. Jos haluat lähettää kysymyksiä etukäteen, niin sekin onnistuu. Laita ne tulemaan Kirjastokaistalle, niin välitämme ne lähetykseen.

Streamin alustoina toimivat samanaikaisesti pelivideopalvelu Twitch.tv ja Facebook. Tiedot ja linkit löytyvät hyvissä ajoin ennen streamin alkua Kirjastokaistalta.

Lähetys on myös katsottavissa jälkikäteen Kirjastokaistalta ja Pelin Paikan Youtube-kanavalta.

Tervetuloa mukaan seuraamaan, olitpa sitten konkaripelaaja tai olipa pelimaailma sinulle ennestään aivan vieras! Jos haluat laittaa lähetyksen näkymään kirjastotilaan, niin muistathan, että näissä lähetyksissä tutustutaan pääosin aikuisten suosimiin peleihin, joten oikea paikka sille on aikuistenosasto tai muu tila, jossa sisällöt eivät tartu pikkuisten verkkokalvoille.

Lisätietoja:
Kirjastokaista Live
Pelin paikka -blogi

Kuva: Marke Törnvallin suunnitteleman logon pohjalta Mikko Helander

– Riitta Taarasti, 21.2.2018 –

Kommentoi