Kumppaniesittelyssä Mediamaja

Kirjastokaistan arkeen kuuluvat ohjelmantekomatkat eri puolille maata. Parhaimmillaan matkatuliaisina on paitsi tuotettuja ohjelmia, myös uusia yhteistyöavauksia. Tänä keväänä saimme Mediamajasta uuden kumppanin.

Kirjastokaista.fi vietti helmikuussa 2012 päivän Kouvolassa ja tapasi siellä luovia ja taitavia kirjastolaisia. Tuliaisina toimme neljä ohjelmaa, jotka käsittelivät kirjastomarkkinointia, kouluyhteistyötä, mediakasvatusta ja tilaisuuksien järjestämistä. Vähintään yhtä tärkeä tuliainen oli keskustelu yhteistyöstä.

Kouvolan kaupunginkirjasto ja pääkirjaston alakerrassa toimivat Mediamaja tuottavat jatkuvasti uutta videomateriaalia. Videoista välittyy tunnelmia niin nuorten osallistumista tuotantoon kuin otoksia lämminhenkisistä kirjailijakohtaamistilaisuuksistakin. Nyt Mediamaja käyttää myös Kirjastokaistaa näiden ohjelmiensa yhtenä jakelu- ja markkinointikanavana. Sovimme myös, että Mediamajan lähettämät live-streamaukset näkyvät jatkossa myös Kirjastokaistan Live-sivulla. Samoin Kirjastokaistan tuottamat ohjelmat ovat ilman muuta niin Kouvolan kaupunginkirjaston kuin kaikkien muidenkin käytettävissä.

Tällaisen yhteistyön tekeminen on erittäin yksinkertaista ja toivottavaa, mutta toistaiseksi aivan liian vähäistä. Kouvolan kaupunginkirjasto saa varmasti tuottamilleen sisällöille uusia katsojia ja näkyvyyttä Kirjastokaistan kautta ja Kirjastokaista puolestaan saa lisäsisältöä rikastuttamaan kokonaisuutta, jolla esittelemme kirjastojen av-tuotantoa kaikessa laajuudessaan ja moniäänisyydessään. Tahtomme ja tavoitteemme on tuoda esille sisältöjä tasapuolisesti eri puolilta Suomea, mutta pienen tiimin resurssit ovat rajalliset. Jo siksikin on arvokasta, että saamme pidettyä huolta maantieteelliestä tasaarvosta eri puolilla tuotettuja av-sisältöjä kokoamalla.

Kouvolan kaupunginkirjasto ja Mediamaja eivät ole toki ainoita ohjelmanvaihtokumppaneitamme. Tähän mennessä Kirjastokaistalla ovat ohjelmiaan julkaisseet Espoo, Helsinki, Kirkkonummi, Kouvola, Kuopio, Kurikka, Rovaniemi, Sompio, Tampere, Turku ja Vantaa. Nyt, kun olemme saanee julkaistua Kirjastokaistan uuden käyttöliittymän, nousee sisältöjen tuottaminen, yhteistyö ja markkinointi toimintamme fokukseen. Ollaan siis yhteyksissä!

Mediatuottaja Harri Pikan haastattelu Mediamajan toiminnasta


Lisätietoja:
Mediamajan tuottamat videot Kirjastokaistalla
Kaikki Kouvolaa käsittelevät ohjelmat Kirjastokaistalla
Mediamajan kotisivut

– Riitta Taarasti, 3.5.2012 –

Kommentoi