Suvi Sivulainen ja Anna Tuomikoski: E-aineistojen kustannuskyselyn tuloksia ja e-kirjastohankkeen sisältöneuvottelut

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Projektipäällikkö Suvi Sivulainen ja projektiasiantuntija Anna Tuomikoski e-kirjastohankkeesta pitävät esitykset e-aineistojen kustannuskyselyn tuloksista ja sisältöalan kaupallisesta pilotista. Esitykset ovat osa Yleisten kirjastojen konsortion Hankintapäivää 2022, joka järjestettiin Pasilan kirjaston auditoriossa 30.11.2022. Sivulaisen ja Tuomikosken esitysten lopuksi päivän juontajana toimiva suunnittelija Marja Hjelt Yleisten kirjastojen konsortiosta käy läpi chatin kautta sekä paikalla olevalta yleisöltä tulleita kysymyksiä.

E-kirjastohankkeessa toteutetaan Suomen yleisille kirjastoille ja kunnille yhteinen e-kirjasto. Tavoitteena on, että yhteinen e-kirjasto on asiakkaiden käytössä vuodesta 2024 alkaen. Ensimmäisessä vaiheessa yhteiseen e-kirjastoon on tarkoitus ottaa mukaan e-kirjoja, sähköisiä äänikirjoja ja e-lehtien näköisversioita. Teknologia suunnitellaan niin, että muita aineistoja voidaan tarvittaessa ottaa myöhemmin mukaan.

Yleisten kirjastojen konsortio järjestää vuosittain Yleisten kirjastojen henkilöstölle suunnatun Hankintapäivän, jossa käsitellään ajankohtaisia hankkeita ja kirjastojen aineistokilpailutuksia.

Lisätiedot:
E-kirjastohankkeen sivut
E-kirjastohankkeeseen liittyviä videoita Kirjastokaistalla
Hankintapäivän 2022 kaikki esitykset
Hankintapäivän 2021 kaikki esitykset
Hankintapäivän 2020 kaikki esitykset
Yleisten kirjastojen konsortion sivut Kirjastot.fi:ssä

Stream: Mikko Helander ja Joonas Nevalainen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista, 2022

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi