Reittejä kaunokirjallisuuden maailmaan

Kirjastoammattilaisen ominaisuuksiin on liitetty perinteisesti hyvä sisältöjen tuntemus. Kun kysyt lukusuositusta, kirjastoammattilainen vinkkaa tai kun tarvitset apua tiedon arvioinnissa, kirjastoammattilainen seuloo. Sisällöt ovat kirjaston ydin ja siitä on hyvä pitää kiinni. Intohimo sisältöihin ei saisi kuitenkaan säteillä siihen, että kaikki sisältöjen avaaminen pitäisi tehdä itse. Miksi jokaisen kirjaston pitäisi tuottaa teosesittelyjä ja vinkkilistoja? Mitä jos luottaisimme nykyistä enemmän yhteiseksi tuotettuihin sisältöihin verkossa ja käyttäisimme vapautuneen ajan asiakkaiden kuuntelemiseen ja palvelemiseen?

Otetaanpa esimerkiksi suomalaista nykykirjallisuutta käsittelevät sisällöt. Me Kirjastokaistalla tuotamme säännöllisesti kirjailijahaastatteluja videoina. Mitä jos upottaisit verkkokirjastoosi / kotisivuillesi / blogiisi Prosak-proosaklubivideoita, joissa kirjailijat kertovat kirjailijantyöstään, teoksistaan ja lukevat vielä lisäksi näytteitä teoksistaan? Nuoren Voiman Liiton järjestämät Prosak-proosaklubit järjestetään Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä ja niiden kuvaaminen saa aikaan sen, että pääsemme kaikki kuulemaan halutessamme haastattelut ja lukunäytteet ajasta ja paikasta riippumatta.

Jos vedät lukupiiriä tai opetat kirjallisuutta, niin eivätkö vapaasti opetus- ja tilaisuuskäyttöön tuotetut kirjailijavideot voisi olla hieno lisä tapaamisissanne? Tai jos olet kirjabloggari, on sinulla oikeus upottaa videoita osaksi bloggauksiasi.

Yhteiseksi tuotettuja kotimaiseen kaunokirjallisuuteen liittyviä sisältöjä löytyy myös Kirjasampo.fi:stä, joka on varsinainen kaunokirjallisuuden aarrearkku. Kirjasampo.fi auttaa löytämään uusia lukukokemuksia aiempaa monipuolisemmin ja helpommin – innostumaan ja yllättymään kirjallisuuden runsaudesta. Tutki Kirjasammon ja Kirjastokaistan kaunokirjallisuuteen ja lukemisen edistämiseen pureutuvia sisältöjä. Ole sinä se linkki, joka hyödyntää yhteiseksi tuotettuja sisältöjä ja jakaa niitä eteenpäin kaunokirjallisuuden lukijoille ja harrastajille.

Lisätietoa:
Kirjallisuusohjelmia Kirjastokaistalla
Kaikki Prosak-proosaklubivideot
Kirjasampo.fi

– Riitta Taarasti, 9.6.2014 –

Kommentoi