Lukuviikko muistuttaa lukemisen tärkeydestä

Lukukeskuksen järjestämä Lukuviikko kysyy tänä vuonna miksi lukeminen ja kirjat ovat tärkeitä. Faktoja, innostavia kilpailuja ja osallistavaa materiaalia tarjoavaa lukemisen valtakunnallista teemaviikkoa vietetään kouluissa ja kirjastoissa 22.-28.4.

Lukuviikon 2013 teemana on miksi kirjat ovat tärkeitä: Mitä kirjat merkitsevät nuorille? Miksi lukemiseen tulisi kannustaa? Minkälaisia ovat lasten ja nuorten lempikirjat ja -hahmot, mitä he ajattelevat lukemisesta?

Lukukeskus tarjoaa jälleen kouluille myös ilmaisia oppituntivinkkejä Lukuviikon kunniaksi. Tämän vuoden vinkit eri luokka-asteille on suunnitellut arvostettu draamaopettaja ja kirjailija Siri Kolu. Oppituntivinkit, joita on tarjolla ala- ja yläkouluille, lukioille sekä ammatillisille oppilaitoksille, opastavat lukemisen ja kirjojen maailmaan. Kirjojen henkilöhahmoihin keskittyvät vinkit voi ladata Lukuviikon sivuilta. Uudistuneilta nettisivuilta löytyy myös koululuokille suunnattu henkilöhahmokilpailu, jonka palkintoina on mm. maksuton kirjailijavierailu omaan kouluun sekä kirjapaketteja. Kevään aikana sivuille tulee myös vanhemmille ja päättäjille suunnattua tutkimustietoa lukemisesta.

Myös Kirjastokaista on mukana kumppanina, sillä tuotamme yhteistyössä Lukukeskuksen kanssa kirjailijavideoita. Ensimmäisessä videossa kirjailija Mika Wickström kertoo miksi lukeminen on tärkeää ja mitä kirjat hänelle merkitsevät. Katso video ja osallistu teemaviikkoon jo ennakkoon jakamalla videota eteenpäin!

Kirjailija Mika Wickströmin mukaan kirjat tarjoavat sanavaraston, elämysvaraston ja tarinavaraston.

Lisätietoja:
Lukuviikko 2013 -sivusto
Lukukeskus
Kaikki Lukuviikon 2013 kirjailijavideot

– Riitta Taarasti, 22.3.2013 –

Tagit

Kommentoi