Lukuviikko 2015: Minä lukijana

Lukukeskuksen järjestämää Lukuviikkoa vietetään 20.–26.4.2015 Kirjan ja ruusun päivän kanssa samalla viikolla. Vuonna 2015 Lukuviikon teemana on Minä lukijana. Kirjastokaista tuotti Lukuviikolle kampanjavideon Espoon Martinkallion koulun oppilaiden kanssa. Koulun 4.-, 7.- ja 9.-luokkalaiset oppilaat kertoivat millainen on heidän mielestään hyvä kirja, milloin on hyvä hetki lukea ja miksi lukeminen on tärkeää.

Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jonka aikana kirjastot ja koulut ympäri Suomen juhlivat lukemista mm. erilaisilla tempauksilla ja tapahtumilla, kirjailijavierailuilla ja pidennetyillä aukioloajoilla. Lukukeskus on koonnut Lukuviikon kunniaksi myös eri tutkimuksista 10 faktaa, jotka selvittävät suomalaisten lukutaitoa ja suhtautumista lukemiseen. Suomalaiset ovat yhä lukukansaa, mutta nuorten lukutaito lipsuu maailman huipulta.

Lisätietoja:
Lukuviikko
10 + 1 faktaa lukemisesta
Martinkallion koulun kotisivut
Kaikki Lukuviikko-kampanjavideot

Löydät tämän videon myös Kirjastokaistan YouTube-sivulta:
YouTube-video

Toimittaja: Riitta Taarasti
Kuvaus: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editointi: Panu Somerma
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2015

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit