Kolme kysymystä kirjastosta. Nu också på svenska!

Kirjastokaistan tuottama ”Kolme kysymystä kirjastosta” -sarja ottaa nyt uuden askelen. Suosittuun sarjaan ryhdytään tuottamaan myös ruotsinkielisiä osia. Tapaamme sarjassa julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Pyydämme heitä kertomaan heidän lapsuutensa kirjastosta, edellisestä kirjastokäynnistä ja kuvailemaan kolmella sanalla kirjastoa.

Ensimmäisessä ruotsiksi tuotetussa osassa vieraanamme on Kjell Westö. ”Det fanns år då jag praktiskt taget bodde där”, säger Kjell Westö om sin barndoms bibliotek. Sarjan ruotsinkieliset osat tekstitetään ruotsiksi ja suomeksi (cc-painike videon alareunassa).

Ennen tätä ”Tre frågor om bibliotek” -avausta sarjassa ovat vierailleet Juha Hurme, Seppo Puttonen, Krista Kosonen, Rauli Virtanen, Frank Johansson, Aija Puurtinen, Roman Schatz, Kimmo Ohtonen, Piia Pasanen, Samuli Putro, Jaakko Heinimäki, Minna Lindgren, Hannu Lintu, Jani Toivola, André Wickström, Pelle Miljoona ja Ville Haapasalo.

Sarjan videot ovat lyhyitä ja ne on suunniteltu helposti jaettaviksi ja kaikkien kirjastojen kevyeen kirjastomarkkinointikäyttöön sopiviksi. Niitä saa upottaa näkymään vapaasti kotisivuille, verkkokirjastoihin ja blogeihin. Meiltä voi myös pyytää koodin, jonka avulla sarjan uusimman osan saa näkymään ja päivittymään automaattisesti omille sivuille. Ohjelmat löytyvät Kirjastokaistalta, ja lisäksi teemme näistä videoista myös Facebook-versiot, jotka sopivat hyvin jaettavaksi siinä ympäristössä. Uusia suomenkielisiä osia julkaistaan noin kerran kuukaudessa ja ruotsinkielisiä parin kuukauden välein.

Vaikka nämä ohjelmat on kuvattu pääosin Helsingissä, tulevat vieraidemme tarinat mukavasti eri puolilta Suomea. Käykää kuuntelemassa miten hienosti he kirjastosta puhuvat ja miten osuvasti kirjastoa kuvaavat.

Kirjastoon on koottu se tärkeä pääoma, mitä me ihmiset ollaan saatu aikaan. Se on suunnitteen sama kuin ihmiskunta.
– Juha Hurme –

Ihan parasta palvelua mitä olen ikinä saanut mistään.
– Aija Puurtinen –

Mun elämässä kirjasto on ollut läheinen asia aina.
– Kimmo Ohtonen –

Miltä kuulostaa?

Katso lisää:
Tre frågor om bibliotek -serie
Kolme kysymystä kirjastosta -sarja
Kolme kysymystä kirjastosta -soittolista YouTubessa
Kolme kysymystä kirjastosta -sarja Facebookissa

– Riitta Taarasti, 15.3.2018 –

Kommentoi