Kirjastoluokat tutuksi animaatiosarjalla

Kallen ja Keijon kirjastoluokat -animaatiosarja tekee kirjastoluokituksen opastamisesta ja omaksumisesta hauskaa. Animaatiot on toteuttanut Tuomas Toivainen, joka on tehnyt Ylelle ”Hullu – hullumpi – yläaste” -animaatiosarjan. Kyseisessä sarjassa kuvataan yläastetta käyvien Kallen, Antin, Keijon ja heidän luokkatoveriensa elämää. Myös kirjastoanimaatiossa seikkailevat nämä tutut hahmot eikä tässäkään sarjassa ole unohdettu huumoria, vaikka ”äärimmäisen vakavasta” aiheesta kyse onkin. Kannattaa testata luokkakäynnillä yläasteella! Animaatiot koostuvat kymmenestä noin minuutin pituisesta videosta, joissa kumppanukset ihmettelevät kirjaston luokitusta ja aineistojen sijainteja kirjastossa. Lisäksi näistä lyhyistä animaatioista on koostettu yksi pitkä animaatio.

Kirjastoluokat tutuksi animaatiosarjalla: Upota videot sivuillesi, jaa ja näytä

Videot on tuotettu yleishyödylliseen käyttöön eli videoita saa näyttää koulukäynneillä, upottaa kirjaston sivuille ja jakaa somessa. Ainoastaan videoiden kaikenlainen kaupallinen hyödyntäminen on kiellettyä. Eli vapaasti näyttämään, jakamaan ja upottamaan.

Videot on tuottanut Animagency ja toteuttanut Tarinapaja Oy. Videoiden tilaajana on AVIn rahoituksella Ratamo-kirjastot. Löydät videot Kirjastokaistalta. Julkaisemme lisäksi näitä videoita Facebook-videoina yksi osa kerrallaan viikon välein keskiviikkoisin.

Koko sarja:
Kallen ja Keijon kirjastoluokat
Ensimmäinen osa löytyy jo myös Facebook-videona

Kallen ja Keijon kirjastoluokat lyhyistä animaatioista on koostettu myös yksi pitkä animaatio.

Lisätiedot animaatioista: Anu Kalliola, etunimi.sukunimi@nurmijarvi.fi
Lisätiedot Kirjastokaistan osalta: Riitta Taarasti, riitta.taarasti@kirjastot.fi

– Riitta Taarasti, 25.1.2018 –

1 kommentti

Kommentoi