Kirjastokaista mukana Lukuliike koulussa -kampanjassa

Lukuliike vie lukemisen elämyksellisyyden Suomen kouluihin ja päiväkoteihin. Lukuliike koulussa -kampanja käynnistyy avaustapahtumalla Lahden Mukkulan koulussa 17.10.2018. Koko koulun yhteiseen lukufestariin osallistuvat tubettaja Miklu sekä kirjailijat Roope Lipasti ja Magdalena Hai. Kirjastokaista on paikalla suoralähettämässä tilaisuuden klo 10-11.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kutsui vuosi sitten kokoon kansallisen lukutaitofoorumin vastaamaan lukutaidon ja lukuinnon heikkenemiseen. Foorumin puheenjohtajana toimi kirjailija Juha Itkonen ja mukaan oli kutsuttu kattava edustus lukemista edistäviä organisaatioita.

Kansallinen lukutaitofoorumi on nyt julkaissut lasten ja nuorten lukutaidon ja lukemisharrastuksen kehittämisen suuntaviivat. Suuntaviivojen pohjalta käynnistyvä Lukuliike haastaa kaikki mukaan edistämään lukemista ja lukutaitoa.

Lukuliike on avoin ponnistus, johon kuka hyvänsä voi osallistua. Se ei maksa mitään ja se tarjoaa tehokkaan verkoston löytää lukemisesta iloa ja merkitystä.
– Lukutaitofoorumin jäsen Aleksis Salusjärvi Ylen kolumnissa

Kirjastokaista on osallistunut lukemisen edistämistalkoisiin koko historiansa ajan. Nyt saimme iloksemme Lukukeskukselta pyynnön tulla konkreettisesti mukaan myös Lukuliike-yhteistyöhön. Olemme mukana Lukuliike koulussa -kampanjan avaustilaisuudessa Lahden Mukkulan koululla suoralähettämässä tilaisuuden kaikkien katsottavaksi. Tämä avaa yhteistyön ja jatkoa seuraa!

Tervetuloa mukaan! Tilaisuutta voi seurata vapaasti paikasta riippumatta http://www.kirjastokaista/live ja se on katsottavissa myös tilaisuuden jälkeen.

Lue lisää:
Lukuliike koulussa -kampanja
Kansallisen lukutaitofoorumin tulosten tiedote OKM:n sivuilla

Lisämateriaalia:
Lukuvinkkejä nuorille Sivupiirin kirjatrailereista
Iloa lukemiseen Lukukoira Sylvin vloggauksista

– Riitta Taarasti, 12.10.2018 –

Kommentoi