Kirjastoinserttejä Yle Areenan pelipäivälähetyksessä

Marraskuussa järjestetyllä Kansallisella peliviikolla oli tarjolla tänäkin vuonna paljon tapahtumia ja toimintaa. Suomessa on jo kolmen vuoden ajan juhlistettu yksittäisen päivän sijaan kokonaista viikkoa, jolta osallistuvat tahot voivat valita mieleisensä päivän omalle Kansalliselle pelipäivälleen. Peliviikko huipentui Kansalliseen pelipäivään, jota vietettiin 21.11.2015. Samana päivänä vietettiin myös pohjoismaista ja kansainvälistä pelipäivää, joita on vietetty erityisesti kirjastoissa. Pelipäivän tavoitteena on pelata yhdessä sekä lisätä peleistä käytävää keskustelua.

Kansallisen pelipäivän järjestää vuosittain kaikille avoin Pelikasvattajien verkosto sekä paikalliset toimijat. Pelipäivää koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Yle Areena lähetti pelipäivänä suorana pelipäiväohjelman. Verkkolähetyksessä pelattiin ja keskusteltiin pelaamisesta vierailijoiden kanssa. Mukana oli lukuisia tunnettuja suomalaisia pelaajia, asiantuntijoita ja pelialan ammattilaisia. Yle Aamun Tähtihetkestä tutun Jenni Koposen juontamassa päälähetyksessä palkittiin myös vuoden pelikasvattaja 2015.

Koska nimenomaan kirjastot ovat olleet aktiivisia pelipäivän viettopaikkoja, oli hienoa, että kirjasto oli mukana myös Yle Areenan pelipäivälähetyksessä. Lähetyksessä oli mukana Kirjastokaistan tuottamia kirjastoinserttejä, joiden aiheena on pelaaminen kirjastossa. Insertit on nyt julkaistu myös erillisinä videoina Kirjastokaistalla.

Päivi Leppänen kertoo Aparaattisaari-pelistä.


Henri Hiljander kertoo Espoon Kirjasto Omenan roolipelikerhotoiminnasta.


Tiina Tarvonen kertoo mitä tapahtuu, kun kirjastoon tuodaan palapeli asiakkaiden koottavaksi.


Mari Tammela kertoo miten Raision kaupunginkirjastossa juhlistettiin Kansallista peliviikkoa 2015.


Lisätietoja:
Tarkemmat tiedot livelähetyksestä Pelipäivä-sivustolla
Kansallinen pelipäivä Pelin paikka -blogissa
Kansallinen pelipäivä Yle Areenassa
Pelaamista käsitteleviä ohjelmia Kirjastokaistalla

– Riitta Taarasti, 25.11.2015 –

Kommentoi