Julkkisten lukuvinkit Tähtilukijat-videoilla

Turun kaupunginkirjaston Lasten- ja nuortenpalvelut ja Wäinö Aaltosen koulun 6B-luokan oppilaat toteuttivat keväällä 2013 Tähtilukijat-hankkeen, jossa lapset haastattelivat tunnettuja turkulaisia heidän lukuharrastuksestaan. Koululaiset videoivat haastattelut ja leikkasivat ne julkaisukuntoon yhdessä kirjaston mediakasvatuksen informaatikko Terhi Hannulan kanssa. Lapsia omakohtaisesti mediaan tutustuttava hanke toteutettiin osana Turun kaupunginkirjaston 150-vuotisjuhlaohjelmaa.

Wäinö Aaltosen mediapainotteisen koulun oppilaat tekevät myös koulun omaa Wäiski-TV-kanavaa, joten Tähtilukijoiden haastattelut sujuivat lapsilta kuin ammattilaisilta konsanaan. Videot ovat katsottavissa kirjastojen valtakunnallisella netti-tv-kanavalla, Kirjastokaistalla.

Lola Wallinkoski nauttii erityisesti dekkareista. Näyttelijä, käsikirjoittaja Mikko Kouki kertoo lukeneensa paljon nuoresta asti ja käyneensä viikoittain kirjastossa hakemassa ison kassillisen kirjoja. Kirjailija Reijo Mäen tunnetuinta tuotantoa ovat yksityisetsivä Jussi Vareksesta kertovat dekkarit, ja hän kertoo haastattelussa lukukokemuksistaan muun muassa lempikirjansa Mika Waltarin parissa. Jethro Rostedt on turkulainen kiinteistönvälittäjä ja tuttu tv-ohjelmista Diili ja Tanssii tähtien kanssa. Haastattelussa hän paljastaa mitä on lukenut viimeksi. Sarjakuvapiirtäjä Tuuli Hypén tunnetaan -sarjakuvistaan, mutta lukijana hän on suuri fantasiafani. Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve käy usein kirjastossa ja on ylpeä Turkuun rakennetusta uudesta pääkirjastosta.

Lola Wallinkoski Tähtilukijat-haastattelussa


Lisätietoja:
Katso kaikki Tähtilukijat-videot
Turun kaupunginkirjastoWäinö Aaltosen koulu

– Terhi Hannula, 2.8.2013 –

Kommentoi